1

Składniki

0.5 Kostki
masło
1 Szklanka
bułka tarta
0.25 Szklanki
olej
4 Sztuki
Kawałki schabu
3 Sztuki
Ogórki kiszone
3 Sztuki
JAJA
1 Sztuka
Sos wg własnego uznania
1 Sztuka
cebula
25 Dekagramów
Słonina( lub boczek)
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozbijamy schab na dość duże kotlety, solimy i pieprzymy. Kroimy w cienkie paski sloninke, układamy ją na samym środku rozbitego kotleta, tak samo postępujemy z cebulką, ogórkiem i masełkiem.
  2. Zawijamy je dokładnie, aby nic nie wypadło spinamy wykałaczkami.
  3. jajka rozbijamy panierujemy kotlety w jajku i bułce tartej obsmażamy prużymy w wodzie z przyprawami aż do miękości mięsa ok.30 min.zaprawiamy sosem i śmietaną.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!