Example thumb
1

Składniki

0.5 Kostki
masło
1 Szklanka
bułka tarta
0.25 Szklanki
olej
4 Sztuki
Kawałki schabu
3 Sztuki
Ogórki kiszone
3 Sztuki
JAJA
1 Sztuka
Sos wg własnego uznania
1 Sztuka
cebula
25 Dekagramów
Słonina( lub boczek)
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rozbijamy schab na dość duże kotlety, solimy i pieprzymy. Kroimy w cienkie paski sloninke, układamy ją na samym środku rozbitego kotleta, tak samo postępujemy z cebulką, ogórkiem i masełkiem.
  2. Zawijamy je dokładnie, aby nic nie wypadło spinamy wykałaczkami.
  3. jajka rozbijamy panierujemy kotlety w jajku i bułce tartej obsmażamy prużymy w wodzie z przyprawami aż do miękości mięsa ok.30 min.zaprawiamy sosem i śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!