1

Składniki

0.5 Kostki
masło
1 Szklanka
bułka tarta
0.25 Szklanki
olej
4 Sztuki
Kawałki schabu
3 Sztuki
Ogórki kiszone
3 Sztuki
JAJA
1 Sztuka
Sos wg własnego uznania
1 Sztuka
cebula
25 Dekagramów
Słonina( lub boczek)
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozbijamy schab na dość duże kotlety, solimy i pieprzymy. Kroimy w cienkie paski sloninke, układamy ją na samym środku rozbitego kotleta, tak samo postępujemy z cebulką, ogórkiem i masełkiem.
  2. Zawijamy je dokładnie, aby nic nie wypadło spinamy wykałaczkami.
  3. jajka rozbijamy panierujemy kotlety w jajku i bułce tartej obsmażamy prużymy w wodzie z przyprawami aż do miękości mięsa ok.30 min.zaprawiamy sosem i śmietaną.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Pierogi z surowym mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z surowym mięsem mielonym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!