Kotlet zawijany, de volaille
m7
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1123
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
100
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kostka masło
1 szkl. bułka tarta
0.25 szkl. olej
4 szt. kawałki schabu
3 szt. ogórki kiszone
3 szt. jaja
1 szt. sos wg własnego uznania
1 szt. cebula
25 dag. słonina( lub boczek)
Przygotowanie
Rozbijamy schab na dość duże kotlety, solimy i pieprzymy. Kroimy w cienkie paski sloninke, układamy ją na samym środku rozbitego kotleta, tak samo postępujemy z cebulką, ogórkiem i masełkiem.
Zawijamy je dokładnie, aby nic nie wypadło spinamy wykałaczkami.
jajka rozbijamy panierujemy kotlety w jajku i bułce tartej obsmażamy prużymy w wodzie z przyprawami aż do miękości mięsa ok.30 min.zaprawiamy sosem i śmietaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1123
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
100
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.