Kotlet zawijany, de volaille

m7
Kotlet zawijany, de volaille

1

0 / 0

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kost. masło

1 szkl. bułka tarta

0.25 szkl. olej

4 szt. kawałki schabu

3 szt. ogórki kiszone

3 szt. jaja

1 szt. sos wg własnego uznania

1 szt. cebula

25 dek. słonina( lub boczek)

Przygotowanie


1

Rozbijamy schab na dość duże kotlety, solimy i pieprzymy. Kroimy w cienkie paski sloninke, układamy ją na samym środku rozbitego kotleta, tak samo postępujemy z cebulką, ogórkiem i masełkiem.

2

Zawijamy je dokładnie, aby nic nie wypadło spinamy wykałaczkami.

3

jajka rozbijamy panierujemy kotlety w jajku i bułce tartej obsmażamy prużymy w wodzie z przyprawami aż do miękości mięsa ok.30 min.zaprawiamy sosem i śmietaną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły