0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Litra
Olej do smażenia
80 Gramów
śliwki suszone
2 Sztuki
filet z kurczaka
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
przyprawa do kurczaka
2 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.
  2. Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.
  3. Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.

Opis

Dla gości, na niedzielny obiad...

Podobne przepisy

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Wieprzowina ze śliwkami

Średni Do 3 godz
Wieprzowina ze śliwkami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!