0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Litra
Olej do smażenia
80 Gramów
śliwki suszone
2 Sztuki
filet z kurczaka
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
przyprawa do kurczaka
2 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.
  2. Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.
  3. Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.

Opis

Dla gości, na niedzielny obiad...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!