Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6067-1702057900930.jpeg&w=3840&q=75)
Dla gości, na niedzielny obiad...
0
0 / 0
Dla gości, na niedzielny obiad...
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.25 l olej roślinny
80 g śliwki suszone
2 szt. filet z kurczaka
1 szt. jajko
1 łyżka przyprawa do kurczaka
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.
2
Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.
3
Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.