Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką

m7
Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką

0

0 / 0

Dla gości, na niedzielny obiad...

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

0.25 l olej roślinny

80 g śliwki suszone

2 szt. filet z kurczaka

1 szt. jajko

1 łyżka przyprawa do kurczaka

2 łyżka bułka tarta

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.

2

Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.

3

Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1667

kcal

Białka

73

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

135

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły