Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką

m7
Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką

0

0 / 0

Dla gości, na niedzielny obiad...

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

0.25 l olej roślinny

80 g śliwki suszone

2 szt. filet z kurczaka

1 szt. jajko

1 łyżka przyprawa do kurczaka

2 łyżka bułka tarta

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.

2

Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.

3

Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły