0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Litra
Olej roślinny
80 Gramów
śliwki suszone
2 Sztuki
filet z kurczaka
1 Sztuka
jajko
1 Łyżka
przyprawa do kurczaka
2 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.
  2. Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.
  3. Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.

Opis

Dla gości, na niedzielny obiad...

Podobne przepisy

Wieprzowina ze śliwkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Wieprzowina ze śliwkami

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Kluski leniwe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Kotlety rybne z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety rybne z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!