Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką
m7
Dla gości, na niedzielny obiad...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1667
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
135
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla gości, na niedzielny obiad...
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.25 l olej roślinny
80 g śliwki suszone
2 szt. filet z kurczaka
1 szt. jajko
1 łyżka przyprawa do kurczaka
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Filety umyć, w każdym zrobić w środku diurkę, włożyć tam połowę śliwek.
Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.
Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyc na złoty kolor z obu stron, następnie smażyc pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1667
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
135
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.