3

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
olej
0.5 Szklanki
Piwo jasne
0.5 Szklanki
mąka
2 Kostki
szynka
2 Kostki
ser żółty
2 Sztuki
Szalotki
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
schab bez kości
2 Łyżki
sos sojowy
10 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, przpyprawiamy solą pieprzem, sosem sojowym. Odkładamy na 15min do lodówki.
  2. Boczek kroimy w kostkę, szalotki w piórka, smażymy na łyżce oleju. Układamy na blacie 2 kawałki schabu, nakładamy plaster sera, szynki oraz farsz z boczkiu i cebuli, przykrywamy pozostałymi kawałkami mięsa, końce rozbijamy tłuczkiem aby się skleiły.
  3. CIASTO: mieszamy mąkę , piwo , jajka. Przygotowane kotlety delikatnie zanużamy w cieście z 2 stron, smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego!

Opis

Smaczny i syty kotlet. Zawsze to jakieś urozmaicenie typowego schabowego:D

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz.

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!