Kotlet wiejski w cieście piwnym

m7
Kotlet wiejski w cieście piwnym

3

0 / 0

Smaczny i syty kotlet urozmaicony serem, boczkiem i szynką, które znajdują się w środku.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

0.50 szkl. olej

0.50 szkl. piwo jasne

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 kost. szynka

2 kost. ser żółty

2 szt. szalotki

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. schab bez kości

2 łyżka sos sojowy

10 dek. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym. Odkładamy na 15 min do lodówki.

2

Boczek kroimy w kostkę, szalotki w piórka, smażymy na łyżce oleju. Układamy na blacie 2 kawałki schabu, nakładamy plaster sera, szynki oraz farsz z boczku i cebuli, przykrywamy pozostałymi kawałkami mięsa, końce rozbijamy tłuczkiem aby się skleiły.

3

Mieszamy mąkę, piwo, jajka. Przygotowane kotlety delikatnie zanurzamy w cieście z 2 stron. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły