Example thumb
3

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
olej
0.5 Szklanki
Piwo jasne
0.5 Szklanki
mąka
2 Kostki
szynka
2 Kostki
ser żółty
2 Sztuki
Szalotki
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
schab bez kości
2 Łyżki
sos sojowy
10 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, przpyprawiamy solą pieprzem, sosem sojowym. Odkładamy na 15min do lodówki.
  2. Boczek kroimy w kostkę, szalotki w piórka, smażymy na łyżce oleju. Układamy na blacie 2 kawałki schabu, nakładamy plaster sera, szynki oraz farsz z boczkiu i cebuli, przykrywamy pozostałymi kawałkami mięsa, końce rozbijamy tłuczkiem aby się skleiły.
  3. CIASTO: mieszamy mąkę , piwo , jajka. Przygotowane kotlety delikatnie zanużamy w cieście z 2 stron, smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego!

Opis

Smaczny i syty kotlet. Zawsze to jakieś urozmaicenie typowego schabowego:D

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!