Kotlet wiejski w cieście piwnym

m7

Smaczny i syty kotlet urozmaicony serem, boczkiem i szynką, które znajdują się w środku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2128
kcal
Białka
134
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
159
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Smaczny i syty kotlet urozmaicony serem, boczkiem i szynką, które znajdują się w środku.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 szkl. olej
0.50 szkl. piwo jasne
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 kostka szynka
2 kostka ser żółty
2 szt. szalotki
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. schab bez kości
2 łyżka sos sojowy
10 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym. Odkładamy na 15 min do lodówki.
Boczek kroimy w kostkę, szalotki w piórka, smażymy na łyżce oleju. Układamy na blacie 2 kawałki schabu, nakładamy plaster sera, szynki oraz farsz z boczku i cebuli, przykrywamy pozostałymi kawałkami mięsa, końce rozbijamy tłuczkiem aby się skleiły.
Mieszamy mąkę, piwo, jajka. Przygotowane kotlety delikatnie zanurzamy w cieście z 2 stron. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2128
kcal
Białka
134
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
159
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.