3

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
olej
0.5 Szklanki
Piwo jasne
0.5 Szklanki
mąka
2 Kostki
szynka
2 Kostki
ser żółty
2 Sztuki
Szalotki
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
schab bez kości
2 Łyżki
sos sojowy
10 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, przpyprawiamy solą pieprzem, sosem sojowym. Odkładamy na 15min do lodówki.
  2. Boczek kroimy w kostkę, szalotki w piórka, smażymy na łyżce oleju. Układamy na blacie 2 kawałki schabu, nakładamy plaster sera, szynki oraz farsz z boczkiu i cebuli, przykrywamy pozostałymi kawałkami mięsa, końce rozbijamy tłuczkiem aby się skleiły.
  3. CIASTO: mieszamy mąkę , piwo , jajka. Przygotowane kotlety delikatnie zanużamy w cieście z 2 stron, smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego!

Opis

Smaczny i syty kotlet. Zawsze to jakieś urozmaicenie typowego schabowego:D

Podobne przepisy

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Marynowane roladki schabowe z fetą

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!