1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
70 Dekagramów
schab bez kości
15 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na pół godziny. Następnie kotlety panierujemy w jajku oraz w wiórkach kokosowych, smażymy na rozgrzanym oleju (na małym płomieniu) na złoty kolor. Musimy uważać, gdyż wiórka lubią się szybko przypalać. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Opis

Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych.

Podobne przepisy

Marynowane roladki schabowe z fetą

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Roladki z serem i papryka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!