Kotlet w panierce kokosowej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlet w panierce kokosowej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415295.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych to propozycja na wprowadzenie niewielkiej nowości na stół.
1
0 / 0
Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych to propozycja na wprowadzenie niewielkiej nowości na stół.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. jaja kurze całe
70 dag. schab bez kości
15 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
1
Schab dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na pół godziny. Następnie kotlety panierujemy w jajku oraz w wiórkach kokosowych, smażymy na rozgrzanym oleju (na małym płomieniu) na złoty kolor. Musimy uważać, gdyż wiórka lubią się szybko przypalać. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.