1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
70 Dekagramów
schab bez kości
15 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na pół godziny. Następnie kotlety panierujemy w jajku oraz w wiórkach kokosowych, smażymy na rozgrzanym oleju (na małym płomieniu) na złoty kolor. Musimy uważać, gdyż wiórka lubią się szybko przypalać. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Opis

Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych.

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!