Kotlet w panierce kokosowej

m7
Kotlet w panierce kokosowej

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych to propozycja na wprowadzenie niewielkiej nowości na stół.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. jaja kurze całe

70 dag. schab bez kości

15 dag. wiórki kokosowe

Przygotowanie


Schab dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na pół godziny. Następnie kotlety panierujemy w jajku oraz w wiórkach kokosowych, smażymy na rozgrzanym oleju (na małym płomieniu) na złoty kolor. Musimy uważać, gdyż wiórka lubią się szybko przypalać. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

513

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły