Kotlet w panierce kokosowej

m7
Kotlet w panierce kokosowej

1

0 / 0

Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych to propozycja na wprowadzenie niewielkiej nowości na stół.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. jaja kurze całe

70 dek. schab bez kości

15 dek. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Schab dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na pół godziny. Następnie kotlety panierujemy w jajku oraz w wiórkach kokosowych, smażymy na rozgrzanym oleju (na małym płomieniu) na złoty kolor. Musimy uważać, gdyż wiórka lubią się szybko przypalać. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły