Kotlet w panierce kokosowej

m7
Kotlet w panierce kokosowej

1

0 / 0

Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych to propozycja na wprowadzenie niewielkiej nowości na stół.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. jaja kurze całe

70 dag. schab bez kości

15 dag. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Schab dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na pół godziny. Następnie kotlety panierujemy w jajku oraz w wiórkach kokosowych, smażymy na rozgrzanym oleju (na małym płomieniu) na złoty kolor. Musimy uważać, gdyż wiórka lubią się szybko przypalać. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

513

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły