Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
70 Dekagramów
schab bez kości
15 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na pół godziny. Następnie kotlety panierujemy w jajku oraz w wiórkach kokosowych, smażymy na rozgrzanym oleju (na małym płomieniu) na złoty kolor. Musimy uważać, gdyż wiórka lubią się szybko przypalać. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Opis

Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!