Kotlet w panierce kokosowej
m7
Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych to propozycja na wprowadzenie niewielkiej nowości na stół.
1
0 / 0
Smaczny kotlet schabowy w panierce z wiórek kokosowych to propozycja na wprowadzenie niewielkiej nowości na stół.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 szt. jaja kurze całe
70 dek. schab bez kości
15 dek. wiórki kokosowe
Przygotowanie
1
Schab dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na pół godziny. Następnie kotlety panierujemy w jajku oraz w wiórkach kokosowych, smażymy na rozgrzanym oleju (na małym płomieniu) na złoty kolor. Musimy uważać, gdyż wiórka lubią się szybko przypalać. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.