Kotlet schabowy zapiekany z serem
m7
Bardzo smaczne, zapiekane kotlety z serem. Mięso rozpływają się w ustach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.7 / 3
Bardzo smaczne, zapiekane kotlety z serem. Mięso rozpływają się w ustach.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szt. sól
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka bułka tarta
70 dag. schab bez kości
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Schab pokroić w plastry. Następnie plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą oraz pieprzem.
Jajka roztrzepać widelcem na talerzyku.
Na oddzielny talerzyk wsypać bułkę tartą.
Kotlety zanurzyć w jajku, potem panierować w bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu na każdy kotlet kładziemy plasterek sera żółtego.
Kotlety ułożyć na blasze i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C.
Zapiekać do momentu, aż ser zacznie się topić.
Podać z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
471
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.