Kotlet schabowy zapiekany z serem

m7
Kotlet schabowy zapiekany z serem

Średnia 4.7 / 3

Oceń!

Bardzo smaczne, zapiekane kotlety z serem. Mięso rozpływają się w ustach.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szt. sól

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka bułka tarta

70 dag. schab bez kości

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


Schab pokroić w plastry. Następnie plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą oraz pieprzem.

Jajka roztrzepać widelcem na talerzyku.

Na oddzielny talerzyk wsypać bułkę tartą.

Kotlety zanurzyć w jajku, potem panierować w bułce tartej.

Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Po usmażeniu na każdy kotlet kładziemy plasterek sera żółtego.

Kotlety ułożyć na blasze i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C.

Zapiekać do momentu, aż ser zacznie się topić.

Podać z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

471

kcal

Białka

59

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły