Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Kotlet z panierką swój debiut zaliczył w książce “365 obiadów za pięć złotych” Lucyny Ćwierczakiewiczowskiej w 1860 roku. Przepis na idealny schabowy ze złocistą panierką był przekazywany z pokolenia na pokolenie. Z gotowanymi ziemniakami i mizerią tworzy przepyszne trio na rodzinny obiad.
400 | Gramów |
Schab
|
|
6 | Sztuk |
Duże ziemniaki
|
|
2 | Sztuki | ||
100 | Mililitrów |
śmietana 18%
|
|
1 | Pęczek |
koperek
|
|
1 | Pęczek |
szczypiorek
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
5 | Łyżek |
bułka tarta
|
|
2 | Łyżki |
mąka pszenna
|
|
2 | Łyżeczki |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
pieprz
|
|
1 | Kostka |
smalec
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |