Kotlet schabowy z cebulką i kalafiorem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlet schabowy z cebulką i kalafiorem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973270871.jpeg&w=3840&q=75)
Schabowy z dodatkiem kalafiora i cebulki - pycha! Kotleta można przyrządzić w samej mące lub w bułce tartej. Obie wersje sprawdzą się dobrze.
0
0 / 0
Schabowy z dodatkiem kalafiora i cebulki - pycha! Kotleta można przyrządzić w samej mące lub w bułce tartej. Obie wersje sprawdzą się dobrze.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
6 szczyp. mąka pszenna tortowa
3 szt. schab bez kości
1 szt. cebula
1 szt. przyprawa do dań z wieprzowiny
1 szt. kalafior
Przygotowanie
Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, a następnie oprószamy bardzo delikatnie mąką, żeby mięso nie traciło wody przy smażeniu.
Cebulę kroimy w plasterki i smażymy z kotletami (najpierw z boku, a następnie przekładamy na kotlety). Kalafior gotujemy do miękkości z ½ łyżeczki soli. Podajemy z kotletami zamiast ziemniaków.