Kotlet schabowy z cebulką i kalafiorem

m7
Kotlet schabowy z cebulką i kalafiorem

0

0 / 0

Schabowy z dodatkiem kalafiora i cebulki - pycha! Kotleta można przyrządzić w samej mące lub w bułce tartej. Obie wersje sprawdzą się dobrze.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

6 szcz. mąka pszenna tortowa

3 szt. schab bez kości

1 szt. cebula

1 szt. przyprawa do dań z wieprzowiny

1 szt. kalafior

Przygotowanie


1

Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, a następnie oprószamy bardzo delikatnie mąką, żeby mięso nie traciło wody przy smażeniu.

2

Cebulę kroimy w plasterki i smażymy z kotletami (najpierw z boku, a następnie przekładamy na kotlety). Kalafior gotujemy do miękkości z ½ łyżeczki soli. Podajemy z kotletami zamiast ziemniaków.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły