Kotlet schabowy z cebulką i kalafiorem

m7

Schabowy z dodatkiem kalafiora i cebulki - pycha! Kotleta można przyrządzić w samej mące lub w bułce tartej. Obie wersje sprawdzą się dobrze.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
237
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Schabowy z dodatkiem kalafiora i cebulki - pycha! Kotleta można przyrządzić w samej mące lub w bułce tartej. Obie wersje sprawdzą się dobrze.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
6 szczyp. mąka pszenna tortowa
3 szt. schab bez kości
1 szt. cebula
1 szt. przyprawa do dań z wieprzowiny
1 szt. kalafior
Przygotowanie
Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, a następnie oprószamy bardzo delikatnie mąką, żeby mięso nie traciło wody przy smażeniu.
Cebulę kroimy w plasterki i smażymy z kotletami (najpierw z boku, a następnie przekładamy na kotlety). Kalafior gotujemy do miękkości z ½ łyżeczki soli. Podajemy z kotletami zamiast ziemniaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
237
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.