Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

m7

Alternatywa dla zwykłych schabowych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.3 / 73
Alternatywa dla zwykłych schabowych.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g płatki kukurydziane
100 g bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
70 dag. schab bez kości
Przygotowanie
Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószamy solą oraz pieprzem.
Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu.
Na oddzielny talerz kruszymy płatki kukurydziane i dodajemy odrobinę bułki tartej.
Następnie kotlety zanurzamy w jajku i panierujemy w płatkach wymieszanych z bułką.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.