Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

150 Gramów
płatki kukurydziane
100 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
70 Dekagramów
schab bez kości
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószamy solą oraz pieprzem.
  2. Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu.
  3. Na oddzielny talerz kruszymy płatki kukurydziane i dodajemy odrobinę bułki tartej.
  4. Następnie kotlety zanurzamy w jajku i panierujemy w płatkach wymieszanych z bułką.
  5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
  6. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Opis

Alternatywa dla zwykłych schabowych.

Podobne przepisy

Kotlety rybne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotlety rybne

Marynowane roladki schabowe z fetą

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!