Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych
m7
Alternatywa dla zwykłych schabowych.
1
3.3 / 73
Alternatywa dla zwykłych schabowych.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g płatki kukurydziane
100 g bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
70 dek. schab bez kości
Przygotowanie
1
Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószamy solą oraz pieprzem.
2
Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu.
3
Na oddzielny talerz kruszymy płatki kukurydziane i dodajemy odrobinę bułki tartej.
4
Następnie kotlety zanurzamy w jajku i panierujemy w płatkach wymieszanych z bułką.
5
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
6
Podajemy z ziemniakami i surówką.