Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

m7
Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

1

3.3 / 73

Alternatywa dla zwykłych schabowych.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g płatki kukurydziane

100 g bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

70 dek. schab bez kości

Przygotowanie


1

Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószamy solą oraz pieprzem.

2

Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu.

3

Na oddzielny talerz kruszymy płatki kukurydziane i dodajemy odrobinę bułki tartej.

4

Następnie kotlety zanurzamy w jajku i panierujemy w płatkach wymieszanych z bułką.

5

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

6

Podajemy z ziemniakami i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły