1

Składniki

150 Gramów
płatki kukurydziane
100 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
70 Dekagramów
schab bez kości
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószamy solą oraz pieprzem.
  2. Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu.
  3. Na oddzielny talerz kruszymy płatki kukurydziane i dodajemy odrobinę bułki tartej.
  4. Następnie kotlety zanurzamy w jajku i panierujemy w płatkach wymieszanych z bułką.
  5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
  6. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Opis

Alternatywa dla zwykłych schabowych.

Podobne przepisy

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!