Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

m7
Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Średnia 3.3 / 73

Oceń!

Alternatywa dla zwykłych schabowych.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g płatki kukurydziane

100 g bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

70 dag. schab bez kości

Przygotowanie


Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószamy solą oraz pieprzem.

Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu.

Na oddzielny talerz kruszymy płatki kukurydziane i dodajemy odrobinę bułki tartej.

Następnie kotlety zanurzamy w jajku i panierujemy w płatkach wymieszanych z bułką.

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Podajemy z ziemniakami i surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

493

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły