Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych
m7

Alternatywa dla zwykłych schabowych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 3.3 / 73
Oceń!
Alternatywa dla zwykłych schabowych.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g płatki kukurydziane
100 g bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
70 dag. schab bez kości
Przygotowanie
Kroki
Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Oprószamy solą oraz pieprzem.
Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu.
Na oddzielny talerz kruszymy płatki kukurydziane i dodajemy odrobinę bułki tartej.
Następnie kotlety zanurzamy w jajku i panierujemy w płatkach wymieszanych z bułką.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.