Kotlet schabowy panierowany

m7
Kotlet schabowy panierowany

Średnia 0 / 0

Oceń!

Chrupiące kotlety schabowe to świetny pomysł na obiad, a z dodatkiem ziemniaków z koperkiem i ulubiona surówką sprawdzą się znakomicie.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 kostka tłuszcz

4 szt. schab bez kości

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna tortowa

3 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


Kotlety lekko rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć.

Jajka rozbełtać.

Smażyć na tłuszczu do uzyskania złotego koloru.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

214

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły