Kotlet schabowy panierowany
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlet schabowy panierowany](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781037.jpeg&w=3840&q=75)
Chrupiące kotlety schabowe to świetny pomysł na obiad, a z dodatkiem ziemniaków z koperkiem i ulubiona surówką sprawdzą się znakomicie.
0
0 / 0
Chrupiące kotlety schabowe to świetny pomysł na obiad, a z dodatkiem ziemniaków z koperkiem i ulubiona surówką sprawdzą się znakomicie.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 kostka tłuszcz
4 szt. schab bez kości
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka pszenna tortowa
3 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć.
2
Jajka rozbełtać.
3
Smażyć na tłuszczu do uzyskania złotego koloru.