Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
masło extra
4 Łyżki
bułka tarta
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety przekroić poziomo na pół, żeby wyszło 4 płaskie kotlety. Każdy kotlet lekko roztłuc, posolić, na jednej połówce położyć kawałek masła, kotlet złożyć na pół. Do masła można również dodać posiekaną pietruszkę, gotowane żółtko.
  2. Kotlet obtoczyć w jajku, w bułce, czynność powtórzyć dwa razy.
  3. Smażyć w głębokim tłuszczu ok. 3-4 minut, następnie włożyć na 1-2 minuty do nagrzanego piekarnika. Kotlety po kijowsku należy smażyć bezpośrednio przed podaniem.
  4. Podawać z frytkami i gotowanym zielonym groszkiem.

Opis

Jeszcze jeden pomysł na kotlet...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!