Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Kotlet mielony nosi miano "brata" schabowego. W Małopolsce zwany sznyclem, a na Śląsku karminadle. Za tym nazewnictwem kryje się panierowane i usmażone mięso mielone. Ten rodzaj kotleta jest znany w polskiej kuchni od XIX wieku, a najlepiej podawać go z zasmażanymi buraczkami. Smacznego!
400 | Gramów | ||
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
Sucha bułka
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
6 | Łyżek |
bułka tarta
|
|
150 | Mililitrów |
mleko
|
|
6 | Sztuk |
ziemniaki
|
|
4 | Sztuki |
Buraki
|
|
2 | Łyżki |
mąka pszenna
|
|
0.5 | Sztuki |
cytryna
|
|
1.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
4 | Szczypty |
pieprz
|
|
1 | Pęczek |
Świeży koperek
|
|
50 | Mililitrów |
olej
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |