Kotlet ala tortilla
m7
kotlety panierowane w tortilli
0
0 / 0
kotlety panierowane w tortilli
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 olej
1 łyżecz. sól
50 g chipsy tortilla
25 g bułka tarta
4 szt. wieprzowina karkówka
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka ocet balsamiczny
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Skropić octem balsamicznym, posolić i popieprzyć.
Odstawić na 10 minut.
Tortille wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować.
Powstały proszek wsypać do miski, dodać 1/2 objętości tortilli bułkę tartą i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w rozmąconym i osolonym jajku i na koniec panierować w mieszance tortilli i bułki tartej.
Smażyć na nie za dużym ogniu po około 5-6 minut z każdej strony.