Example thumb
0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
Chipsy tortilla
25 Gramów
bułka tarta
4 Sztuki
Wieprzowina karkówka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
ocet balsamiczny
4 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
  2. Skropić octem balsamicznym, posolić i popieprzyć.
  3. Odstawić na 10 minut.
  4. Tortille wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować.
  5. Powstały proszek wsypać do miski, dodać 1/2 objętości tortilli bułkę tartą i wymieszać.
  6. Na patelni rozgrzać olej.
  7. Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w rozmąconym i osolonym jajku i na koniec panierować w mieszance tortilli i bułki tartej.
  8. Smażyć na nie za dużym ogniu po około 5-6 minut z każdej strony.

Opis

kotlety panierowane w tortilli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!