0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
Chipsy tortilla
25 Gramów
bułka tarta
4 Sztuki
Wieprzowina karkówka
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
ocet balsamiczny
4 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
  2. Skropić octem balsamicznym, posolić i popieprzyć.
  3. Odstawić na 10 minut.
  4. Tortille wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować.
  5. Powstały proszek wsypać do miski, dodać 1/2 objętości tortilli bułkę tartą i wymieszać.
  6. Na patelni rozgrzać olej.
  7. Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w rozmąconym i osolonym jajku i na koniec panierować w mieszance tortilli i bułki tartej.
  8. Smażyć na nie za dużym ogniu po około 5-6 minut z każdej strony.

Opis

kotlety panierowane w tortilli

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!