1

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Śledź w oleju
1 Łyżka
margaryna zwykła
2 Łyżki
Przyprawa do ziemniaków
30 Dekagramów
mięso mielone
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, pieczarki kroimy na małe kawałki, cebulkę w kosteczkę, smażymy na margarynie aż cała woda wyparuje. Ugotowane ziemniaki ugniatamy, dodajemy przyprawę do ziemniaków, surowe mięso mielone, pieczarki, 1 jajko, dokładnie mieszamy. Pozostałe 2 jajka przygotowujemy do panierki. Formujemy kotleciki, zamaczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Świetnie smakuje z sosem pomidorowym, grzybowym.....

Opis

Kotleciki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!