Kotleciki ziemniaczane z mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotleciki ziemniaczane z mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415168.jpeg&w=3840&q=75)
Kotleciki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami:)
1
0 / 0
Kotleciki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami:)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
1 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. śledź w oleju
1 łyżka margaryna zwykła
2 łyżka przyprawa do ziemniaków
30 dag. mięso mielone
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, pieczarki kroimy na małe kawałki, cebulkę w kosteczkę, smażymy na margarynie aż cała woda wyparuje. Ugotowane ziemniaki ugniatamy, dodajemy przyprawę do ziemniaków, surowe mięso mielone, pieczarki, 1 jajko, dokładnie mieszamy. Pozostałe 2 jajka przygotowujemy do panierki. Formujemy kotleciki, zamaczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Świetnie smakuje z sosem pomidorowym, grzybowym.....