Example thumb
5

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
Kapusta
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
masło
3 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę obieramy z pierwszych liści, resztę kapusty szatkujemy w drobną kostkę lub paski i gotujemy.
  2. Po ugotowaniu odciskamy dokładnie z wody.
  3. Dodajemy drobno pokrojone jaja ugotowane na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu cebulę, następnie dokładnie mieszamy, dodając tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.

Opis

Smaczny i szybki przepis na obiad.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!