Kotleciki z młodej kapusty
uwielbiampl
Smaczny i szybki przepis na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
464
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
5
0 / 0
Smaczny i szybki przepis na obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szt. kapusta
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 łyżka masło
3 łyżka bułka tarta
2 łyżka olej
Przygotowanie
Kapustę obieramy z pierwszych liści, resztę kapusty szatkujemy w drobną kostkę lub paski i gotujemy.
Po ugotowaniu odciskamy dokładnie z wody.
Dodajemy drobno pokrojone jaja ugotowane na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu cebulę, następnie dokładnie mieszamy, dodając tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
464
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.