5

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
Kapusta
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
masło
3 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę obieramy z pierwszych liści, resztę kapusty szatkujemy w drobną kostkę lub paski i gotujemy.
  2. Po ugotowaniu odciskamy dokładnie z wody.
  3. Dodajemy drobno pokrojone jaja ugotowane na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu cebulę, następnie dokładnie mieszamy, dodając tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.

Opis

Smaczny i szybki przepis na obiad.

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Średni Do 3 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz.

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!