Inspiracja Adobe Stock
5

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
Kapusta
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
masło
3 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę obieramy z pierwszych liści, resztę kapusty szatkujemy w drobną kostkę lub paski i gotujemy.
  2. Po ugotowaniu odciskamy dokładnie z wody.
  3. Dodajemy drobno pokrojone jaja ugotowane na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu cebulę, następnie dokładnie mieszamy, dodając tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.

Opis

Smaczny i szybki przepis na obiad.

Podobne przepisy

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Przepis
Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!