Kotleciki z młodej kapusty

uwielbiampl
Kotleciki z młodej kapusty

5

0 / 0

Smaczny i szybki przepis na obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szt. kapusta

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 łyżka masło

3 łyżka bułka tarta

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kapustę obieramy z pierwszych liści, resztę kapusty szatkujemy w drobną kostkę lub paski i gotujemy.

2

Po ugotowaniu odciskamy dokładnie z wody.

3

Dodajemy drobno pokrojone jaja ugotowane na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu cebulę, następnie dokładnie mieszamy, dodając tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły