Kotleciki z młodej kapusty

m7
Kotleciki z młodej kapusty

1

0 / 0

Polecam mamą dla swoich pociech. Przepis mojej mamusi kochanej :) jest dość szybki w przygotowaniu i smaczny.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. kapusta

1 łyżka masło

3 łyżka bułka tarta

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kapustę obrać z pierwszych liści, resztę kapusty poszatkować w drobną kostkę lub paski ugotować.

2

po ugotowaniu odcisnąć dokładnie z wody ( można przemleć w maszynce ale nie jest to konieczne).

3

dodać drobno pokrojone jaja ugotowane na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu cebulę, dokładnie wymieszać.

4

dodając tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta, nie rozsypyawła się. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć na rumiano z obu stron.

5

podawać można z ziemniakami najlepiej młodymi oraz surówka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

464

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły