1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Kapusta
1 Łyżka
masło
3 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę obrać z pierwszych liści, resztę kapusty poszatkować w drobną kostkę lub paski ugotować.
  2. po ugotowaniu odcisnąć dokładnie z wody ( można przemleć w maszynce ale nie jest to konieczne).
  3. dodać drobno pokrojone jaja ugotowane na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu cebulę, dokładnie wymieszać.
  4. dodając tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta, nie rozsypyawła się. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć na rumiano z obu stron.
  5. podawać można z ziemniakami najlepiej młodymi oraz surówka.

Opis

Polecam mamą dla swoich pociech. Przepis mojej mamusi kochanej :) jest dość szybki w przygotowaniu i smaczny.

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Średni Do 3 godz

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz

Cordon bleu

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!