Kotleciki z młodej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotleciki z młodej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977134449.jpeg&w=3840&q=75)
Polecam mamą dla swoich pociech. Przepis mojej mamusi kochanej :) jest dość szybki w przygotowaniu i smaczny.
1
0 / 0
Polecam mamą dla swoich pociech. Przepis mojej mamusi kochanej :) jest dość szybki w przygotowaniu i smaczny.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. kapusta
1 łyżka masło
3 łyżka bułka tarta
2 łyżka olej
Przygotowanie
Kapustę obrać z pierwszych liści, resztę kapusty poszatkować w drobną kostkę lub paski ugotować.
po ugotowaniu odcisnąć dokładnie z wody ( można przemleć w maszynce ale nie jest to konieczne).
dodać drobno pokrojone jaja ugotowane na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu cebulę, dokładnie wymieszać.
dodając tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta, nie rozsypyawła się. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć na rumiano z obu stron.
podawać można z ziemniakami najlepiej młodymi oraz surówka.