Kotleciki z kapustą
monikap
Proste i szybkie w wykonaniu poza tym zdrowe i soczyste w sam raz na piątkowy obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
543
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Proste i szybkie w wykonaniu poza tym zdrowe i soczyste w sam raz na piątkowy obiad
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka czerwona słodka
7 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
2 szt. pomidory suszone
2 łyżka koper ogrodowy
1 łyżka oliwa
3 łyżka bułka tarta
25 dag. mięso mielone
Przygotowanie
Smażyć na rumiano z obu stron.
Z masy formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Cebulę posiekać zeszklić na oliwie, kapustę odcedzić, odcisnąć, jajka przecisnąć przez praskę lub rozdrobnić widelcem, można dodac mięso mielone, wszystko połączyć, dodać 1 surowe jajko, koperek, przyprawić, wymieszać.
6 jajek ugotowac na twardo, kapuste poszatkować włożyć do garnka, posolic, zalać wrzątkiem, gotowa przez ok 20min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
543
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.