Kotleciki z kapustą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monikap
![Kotleciki z kapustą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8637-1702058064372.jpeg&w=3840&q=75)
Proste i szybkie w wykonaniu poza tym zdrowe i soczyste w sam raz na piątkowy obiad
0
0 / 0
Proste i szybkie w wykonaniu poza tym zdrowe i soczyste w sam raz na piątkowy obiad
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka czerwona słodka
7 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
2 szt. pomidory suszone
2 łyżka koper ogrodowy
1 łyżka oliwa
3 łyżka bułka tarta
25 dag. mięso mielone
Przygotowanie
Smażyć na rumiano z obu stron.
Z masy formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Cebulę posiekać zeszklić na oliwie, kapustę odcedzić, odcisnąć, jajka przecisnąć przez praskę lub rozdrobnić widelcem, można dodac mięso mielone, wszystko połączyć, dodać 1 surowe jajko, koperek, przyprawić, wymieszać.
6 jajek ugotowac na twardo, kapuste poszatkować włożyć do garnka, posolic, zalać wrzątkiem, gotowa przez ok 20min.