Kotleciki z kapustą

monikap
Kotleciki z kapustą

0

0 / 0

Proste i szybkie w wykonaniu poza tym zdrowe i soczyste w sam raz na piątkowy obiad

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka czerwona słodka

7 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. kapusta biała

1 szt. cebula

2 szt. pomidory suszone

2 łyżka koper ogrodowy

1 łyżka oliwa

3 łyżka bułka tarta

25 dag. mięso mielone

Przygotowanie


1

Smażyć na rumiano z obu stron.

2

Z masy formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej.

3

Cebulę posiekać zeszklić na oliwie, kapustę odcedzić, odcisnąć, jajka przecisnąć przez praskę lub rozdrobnić widelcem, można dodac mięso mielone, wszystko połączyć, dodać 1 surowe jajko, koperek, przyprawić, wymieszać.

4

6 jajek ugotowac na twardo, kapuste poszatkować włożyć do garnka, posolic, zalać wrzątkiem, gotowa przez ok 20min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

543

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły