Kotleciki z kapustą

monikap
Kotleciki z kapustą

0

0 / 0

Proste i szybkie w wykonaniu poza tym zdrowe i soczyste w sam raz na piątkowy obiad

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. papryka czerwona słodka

7 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. kapusta biała

1 szt. cebula

2 szt. pomidory suszone

2 łyżka koper ogrodowy

1 łyżka oliwa

3 łyżka bułka tarta

25 dek. mięso mielone

Przygotowanie


1

Smażyć na rumiano z obu stron.

2

Z masy formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej.

3

Cebulę posiekać zeszklić na oliwie, kapustę odcedzić, odcisnąć, jajka przecisnąć przez praskę lub rozdrobnić widelcem, można dodac mięso mielone, wszystko połączyć, dodać 1 surowe jajko, koperek, przyprawić, wymieszać.

4

6 jajek ugotowac na twardo, kapuste poszatkować włożyć do garnka, posolic, zalać wrzątkiem, gotowa przez ok 20min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły