1

Składniki

0.5 Kilograma
pieczarki
0.5 Kilograma
mięso mielone
5 Kilogramów
Filety z piersi kaczki
0.3 Kilograma
ser żółty
2 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Szklanki
bułka tarta
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
  2. Dodać bułkę tartą tak by masa mięsna lekko kleiła się do rąk. Kształtujemy jak zwykłe kotlety mielone, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
  3. Podajemy do ziemniaczków i dowolnej surówki.

Opis

Połączenie kilku ulubionych składników i smaczne danie powstaje.

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!