Kotleciki schabowe w sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotleciki schabowe w sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973519016.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne kotlety na obiad w nieco innej wersji, bo z sosem. Podawane są do ziemniaków z koperkiem i panierowanym kalafiorem.
0
0 / 0
Pyszne kotlety na obiad w nieco innej wersji, bo z sosem. Podawane są do ziemniaków z koperkiem i panierowanym kalafiorem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szkl. bułka tarta
1 szt. jajko
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. sos pieczeniowy
3 szt. schab bez kości
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Schab rozbić na małe kotlety, oprószyć solą. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na złoty kolor.
Kostkę rosołową wrzucić do 1,5 szkl. wody, dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Całość zaprawić mąką rozmieszaną w odrobinie wody. Można użyć gotowego sosu pieczeniowego. Tak przygotowanym sosem polać kotlety.
Podać z panierowanym kalafiorem oraz ziemniaki z koperkiem.