Kotleciki schabowe w sosie
m7
Pyszne kotlety na obiad w nieco innej wersji, bo z sosem. Podawane są do ziemniaków z koperkiem i panierowanym kalafiorem.
0
0 / 0
Pyszne kotlety na obiad w nieco innej wersji, bo z sosem. Podawane są do ziemniaków z koperkiem i panierowanym kalafiorem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szcz. sól
1 szkl. bułka tarta
1 szt. jajko
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. sos pieczeniowy
3 szt. schab bez kości
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Schab rozbić na małe kotlety, oprószyć solą. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na złoty kolor.
Kostkę rosołową wrzucić do 1,5 szkl. wody, dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Całość zaprawić mąką rozmieszaną w odrobinie wody. Można użyć gotowego sosu pieczeniowego. Tak przygotowanym sosem polać kotlety.
Podać z panierowanym kalafiorem oraz ziemniaki z koperkiem.