Kotleciki schabowe w sosie

m7
Kotleciki schabowe w sosie

0

0 / 0

Pyszne kotlety na obiad w nieco innej wersji, bo z sosem. Podawane są do ziemniaków z koperkiem i panierowanym kalafiorem.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

1 szkl. bułka tarta

1 szt. jajko

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. sos pieczeniowy

0
0

3 szt. schab bez kości

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Schab rozbić na małe kotlety, oprószyć solą. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na złoty kolor.

2

Kostkę rosołową wrzucić do 1,5 szkl. wody, dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Całość zaprawić mąką rozmieszaną w odrobinie wody. Można użyć gotowego sosu pieczeniowego. Tak przygotowanym sosem polać kotlety.

3

Podać z panierowanym kalafiorem oraz ziemniaki z koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

459

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły