1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
1 Szklanka
olej
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
ryż biały
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
szczypiorek
1 Łyżka
Przyprawa do ziemniaków
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy, ucieramy na tarce na małych oczkach, odsączamy dokładnie z wody (utarte ziemniaki powinny być suche ) Mieszamy razem z ryżem, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Do masy dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, posiekany szczypiorek, wyciśnięty czosnek, mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy lekko w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju. Dekorujemy szczypiorkiem i papryką. Smacznego :))))

Opis

Pyszny dodatek do mies, zamiast ziemniaków czy ryżu.... :) Dobrze smakuje z sosem grzybowym:)

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Kolanka all'Amatriciana

Łatwy Do 40 min

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!