Kotleciki ryżowo ziemniaczane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotleciki ryżowo ziemniaczane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977608793.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny dodatek do mies, zamiast ziemniaków czy ryżu.... :) Dobrze smakuje z sosem grzybowym:)
1
0 / 0
Pyszny dodatek do mies, zamiast ziemniaków czy ryżu.... :) Dobrze smakuje z sosem grzybowym:)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
1 szkl. olej
5 szt. ziemniaki
1 szt. ryż biały
1 szt. papryka czerwona
1 szt. czosnek
2 łyżka szczypiorek
1 łyżka przyprawa do ziemniaków
Przygotowanie
Ryż gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy, ucieramy na tarce na małych oczkach, odsączamy dokładnie z wody (utarte ziemniaki powinny być suche ) Mieszamy razem z ryżem, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Do masy dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, posiekany szczypiorek, wyciśnięty czosnek, mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy lekko w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju. Dekorujemy szczypiorkiem i papryką. Smacznego :))))