Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
1 Szklanka
olej
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
ryż biały
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
szczypiorek
1 Łyżka
Przyprawa do ziemniaków
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy, ucieramy na tarce na małych oczkach, odsączamy dokładnie z wody (utarte ziemniaki powinny być suche ) Mieszamy razem z ryżem, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Do masy dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, posiekany szczypiorek, wyciśnięty czosnek, mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy lekko w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju. Dekorujemy szczypiorkiem i papryką. Smacznego :))))

Opis

Pyszny dodatek do mies, zamiast ziemniaków czy ryżu.... :) Dobrze smakuje z sosem grzybowym:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!