1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
1 Szklanka
olej
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
ryż biały
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
szczypiorek
1 Łyżka
Przyprawa do ziemniaków
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy, ucieramy na tarce na małych oczkach, odsączamy dokładnie z wody (utarte ziemniaki powinny być suche ) Mieszamy razem z ryżem, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Do masy dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, posiekany szczypiorek, wyciśnięty czosnek, mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy lekko w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju. Dekorujemy szczypiorkiem i papryką. Smacznego :))))

Opis

Pyszny dodatek do mies, zamiast ziemniaków czy ryżu.... :) Dobrze smakuje z sosem grzybowym:)

Podobne przepisy

Schab po warszawsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Pierogi z surowym mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z surowym mięsem mielonym

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!