1

Składniki

1 Opakowanie
1 Pęczek
koperek
500 Gramów
dorsz
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
cebula
0.5 Szklanki
bułka tarta
2 Łyżki
Mąka przenna Lubella
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżka
Olej do smażenia

Surówka

0.5 Sztuki
Biała kapusta
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Łyżka
olej
1 Łyżeczka
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę mielimy w maszynce do mięsa lub rozdrabniamy w malakserze.
  2. Drobno kroimy małą cebulkę.
  3. Do ryby dodajemy przyprawy, 1 jajko, 2-3 łyżki bułki tartej i cebulkę.
  4. Formujemy kotlety, następnie panierujemy je w mące, jajku oraz bułce tartej.
  5. Siekamy koperek oraz szatkujemy na surówkę kapustę, marchew i cebulę.
  6. Smażymy kotlety na rozgrzany oleju.
  7. Podgrzewamy Sos Jasny Łowicz i dodajemy drobno posiekany świeży koperek.
  8. Przygotowujemy surówkę mieszając w misce wszystkie jej składniki.
  9. Kotlety podajemy polane sosem koperkowym.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!