Kotleciki rybne z sosem koperkowym

maspexdigital
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

1

5 / 1

Kotleciki rybne z sosem koperkowym to szybki pomysł na zdrowy obiad, gdy nie masz dużo czasu. Zmiel rybę w maszynce, dodaj do niej przyprawy, jajko, bułkę tartą i cebulkę. Uformuj kotleciki. Obtoczone w bułce tartej, jajku i mące smaż na patelni. Podawaj jak lubisz, same lub z surówką, oblane sosem koperkowym. Przepis na kotleciki rybne z sosem koperkowym doskonale sprawdzi się również jako obiad, który możesz wziąć ze sobą do pracy, albo jako zdrowy obiad do szkoły.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz

1 pęcz. koperek

500 g dorsz

2 szt. jaja l

1 szt. cebula

0.50 szkl. bułka tarta

2 łyżka mąka przenna lubella

1 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżka olej roślinny

0.50 szt. biała kapusta

1 szt. cebula

1 szt. marchew

1 łyżka olej

1 łyżeczka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Rybę mielimy w maszynce do mięsa lub rozdrabniamy w malakserze.

2

Drobno kroimy małą cebulkę.

3

Do ryby dodajemy przyprawy, 1 jajko, 2-3 łyżki bułki tartej i cebulkę.

4

Formujemy kotlety, następnie panierujemy je w mące, jajku oraz bułce tartej.

5

Siekamy koperek oraz szatkujemy na surówkę kapustę, marchew i cebulę.

6

Smażymy kotlety na rozgrzany oleju.

7

Podgrzewamy Sos Jasny Łowicz i dodajemy drobno posiekany świeży koperek.

8

Przygotowujemy surówkę mieszając w misce wszystkie jej składniki.

9

Kotlety podajemy polane sosem koperkowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły