Kotleciki panierowane
m7
2
0 / 0
Szybki obiad i kanapka na zimno czyli kotleciki mielone. Na zimno można kroić na pół wzdłuż i zajadać z kanapką.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
500 g mięso mielone wieprzowe
50 g ser żółty
1 szkl. bułka tarta
0.50 szkl. olej
2 szt. cebula
0.50 szt. nać pietruszki
Przygotowanie
1
Do mięsa dodać posiekaną cebulę, natkę pietruszkę, sól i pieprz, oraz utarty żółty ser.
2
Z masy uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać na zimno na kanapce lub na ciepło podczas obiadu.