Kotleciki panierowane

m7
Kotleciki panierowane

2

0 / 0

Szybki obiad i kanapka na zimno czyli kotleciki mielone. Na zimno można kroić na pół wzdłuż i zajadać z kanapką.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

500 g mięso mielone wieprzowe

50 g ser żółty

1 szkl. bułka tarta

0.50 szkl. olej

2 szt. cebula

0.50 szt. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Do mięsa dodać posiekaną cebulę, natkę pietruszkę, sól i pieprz, oraz utarty żółty ser.

2

Z masy uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

3

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać na zimno na kanapce lub na ciepło podczas obiadu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

477

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

47

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły