0

Składniki

1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
olej
4 Sztuki
filet z kurczaka
1 Sztuka
Panierka do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w dużą kostkę.
  2. Do jednej miseczki wlewamy mleko, do drugiej wsypujemy panierkę.
  3. Mięso moczymy w mleku, następnie obtaczamy w panierce i mocno dociskamy.
  4. Smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia.
  5. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis

Smaczne kawałeczki kurczaka z frytkami i ulubioną surówką to proste i szybkie danie dla zapracowanych.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Makaron z kurczakiem i groszkiem

Łatwy Do 1 godz
Makaron z kurczakiem i groszkiem

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!