Example thumb
0

Składniki

1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
olej
4 Sztuki
filet z kurczaka
1 Sztuka
Panierka do kurczaka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w dużą kostkę.
  2. Do jednej miseczki wlewamy mleko, do drugiej wsypujemy panierkę.
  3. Mięso moczymy w mleku, następnie obtaczamy w panierce i mocno dociskamy.
  4. Smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia.
  5. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis

Smaczne kawałeczki kurczaka z frytkami i ulubioną surówką to proste i szybkie danie dla zapracowanych.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!