0

Składniki

1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
olej
4 Sztuki
filet z kurczaka
1 Sztuka
Panierka do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w dużą kostkę.
  2. Do jednej miseczki wlewamy mleko, do drugiej wsypujemy panierkę.
  3. Mięso moczymy w mleku, następnie obtaczamy w panierce i mocno dociskamy.
  4. Smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia.
  5. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis

Smaczne kawałeczki kurczaka z frytkami i ulubioną surówką to proste i szybkie danie dla zapracowanych.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min.

Makaron z kurczakiem i groszkiem

Łatwy Do 1 godz.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Mięsne pulpeciki

Łatwy Do 40 min.

Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!