Kotleciki jajeczne w sosie koperkowym

m7
Kotleciki jajeczne w sosie koperkowym

1

0 / 0

Zamiast jajek w sosie koperkowym proponuje kotleciki jajeczne . Wyszły pyszne!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

8 szt. jaja kurze całe

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka tarta

1 szt. olej

10 dek. szynka

Przygotowanie


1

Ugotowane jajka, zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, 1 surowe jajko, 0,5 szklanki bułki tartej. Wymieszać.

2

Przygotować 2 jajka do panierki, bułkę tartą. Z farszu formować kotleciki panierować obficie w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

3

Gotowe kotleciki polać sosem śmietanowo koperkowym (w moich przepisach:). Smacznego!!!!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły