Kotleciki jajeczne w sosie koperkowym

m7
Kotleciki jajeczne w sosie koperkowym

1

0 / 0

Zamiast jajek w sosie koperkowym proponuje kotleciki jajeczne . Wyszły pyszne!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

8 szt. jaja kurze całe

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka tarta

1 szt. olej

10 dag. szynka

Przygotowanie


1

Ugotowane jajka, zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, 1 surowe jajko, 0,5 szklanki bułki tartej. Wymieszać.

2

Przygotować 2 jajka do panierki, bułkę tartą. Z farszu formować kotleciki panierować obficie w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

3

Gotowe kotleciki polać sosem śmietanowo koperkowym (w moich przepisach:). Smacznego!!!!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1199

kcal

Białka

68

gram

Węglowodany

155

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły