Kotleciki jajeczne w sosie koperkowym
m7
Zamiast jajek w sosie koperkowym proponuje kotleciki jajeczne . Wyszły pyszne!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1199
kcal
Białka
68
gram
Węglowodany
155
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zamiast jajek w sosie koperkowym proponuje kotleciki jajeczne . Wyszły pyszne!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
8 szt. jaja kurze całe
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka tarta
1 szt. olej
10 dag. szynka
Przygotowanie
Ugotowane jajka, zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, 1 surowe jajko, 0,5 szklanki bułki tartej. Wymieszać.
Przygotować 2 jajka do panierki, bułkę tartą. Z farszu formować kotleciki panierować obficie w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Gotowe kotleciki polać sosem śmietanowo koperkowym (w moich przepisach:). Smacznego!!!!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1199
kcal
Białka
68
gram
Węglowodany
155
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.