Kotleciki jajeczne w sosie koperkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotleciki jajeczne w sosie koperkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291578.jpeg&w=3840&q=75)
Zamiast jajek w sosie koperkowym proponuje kotleciki jajeczne . Wyszły pyszne!
1
0 / 0
Zamiast jajek w sosie koperkowym proponuje kotleciki jajeczne . Wyszły pyszne!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
8 szt. jaja kurze całe
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka tarta
1 szt. olej
10 dag. szynka
Przygotowanie
1
Ugotowane jajka, zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, 1 surowe jajko, 0,5 szklanki bułki tartej. Wymieszać.
2
Przygotować 2 jajka do panierki, bułkę tartą. Z farszu formować kotleciki panierować obficie w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
3
Gotowe kotleciki polać sosem śmietanowo koperkowym (w moich przepisach:). Smacznego!!!!!!