2

Składniki

5 Sztuk
Jajka ugotowane na twardo
2 Sztuki
Jajko surowe
1.5 Łyżki
bułka tarta
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
2 Łyżki
olej
0.5 Pęczka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo (ja ugotowałam 5 sztuk). Kiedy wystygną siekamy w kosteczkę, dodajemy 1-2 jajka surowe i ok. 1,5 łyżki bułki tartej
  2. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ja dodaję zieleninkę w postaci natki pietruszki lub szczypiorku.Można wedle własnych upodobań dodawać różne składniki np. szynkę, pieczarki, itp.
  3. Formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Podobne przepisy

Pasztet wielkanocny jajeczny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pasztet wielkanocny jajeczny z koncentratem pomidorowym

Jaja nadziane dipem z buraka i chrzanu z cytryną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaja nadziane dipem z buraka i chrzanu z cytryną

Bakłażan smażony w panierce

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bakłażan smażony w panierce

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Burgery fit z buraka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Burgery fit z buraka

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!