Kotleciki jajeczne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotleciki jajeczne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5552-1702057858748.jpeg&w=3840&q=75)
2
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
5 szt. jajka ugotowane na twardo
1.50 łyżka bułka tarta
1 łyżecz. sól, pieprz
1 szczyp. gałka muszkatołowa
2 łyżka olej
0.50 pęcz. nać pietruszki
2 szt. jajko surowe
Przygotowanie
1
Jajka gotujemy na twardo (ja ugotowałam 5 sztuk). Kiedy wystygną siekamy w kosteczkę, dodajemy 1-2 jajka surowe i ok. 1,5 łyżki bułki tartej
2
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ja dodaję zieleninkę w postaci natki pietruszki lub szczypiorku.Można wedle własnych upodobań dodawać różne składniki np. szynkę, pieczarki, itp.
3
Formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.