2

Składniki

5 Sztuk
Jajka ugotowane na twardo
2 Sztuki
Jajko surowe
1.5 Łyżki
bułka tarta
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
2 Łyżki
olej
0.5 Pęczka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo (ja ugotowałam 5 sztuk). Kiedy wystygną siekamy w kosteczkę, dodajemy 1-2 jajka surowe i ok. 1,5 łyżki bułki tartej
  2. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ja dodaję zieleninkę w postaci natki pietruszki lub szczypiorku.Można wedle własnych upodobań dodawać różne składniki np. szynkę, pieczarki, itp.
  3. Formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Podobne przepisy

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 20 min.

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz.

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min.

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!