Kotleciki jajeczne

m7
Kotleciki jajeczne

2

0 / 0

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

5 szt. jajka ugotowane na twardo

1.50 łyżka bułka tarta

1 łyżecz. sól, pieprz

1 szczyp. gałka muszkatołowa

2 łyżka olej

0.50 pęcz. nać pietruszki

2 szt. jajko surowe

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo (ja ugotowałam 5 sztuk). Kiedy wystygną siekamy w kosteczkę, dodajemy 1-2 jajka surowe i ok. 1,5 łyżki bułki tartej

2

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ja dodaję zieleninkę w postaci natki pietruszki lub szczypiorku.Można wedle własnych upodobań dodawać różne składniki np. szynkę, pieczarki, itp.

3

Formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

489

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły