Kotleciki indycze

m7
Kotleciki indycze

0

0 / 0

Obiad dla każdego.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 mleko uht 3,2%

5 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa do mięsa

1 szkl. bułka tarta

2 szt. ogórek konserwowy

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka

2 łyżka tłuszcz

2 łyżka nać pietruszki

30 dag. mięso mielone z indyka

30 dag. mięso mielone

Przygotowanie


1

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku i odstawić.

2

Oba mięsa mielone przełożyć do miski, dodać do nich wyciśnięta z mleka bułkę, jajko, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki, posiekaną natkę. Wyrobić masę na kotlety doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.

3

Z mięsa formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

376

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły