Kotleciki indycze
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotleciki indycze](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976551220.jpeg&w=3840&q=75)
Obiad dla każdego.
0
0 / 0
Obiad dla każdego.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
200 mleko uht 3,2%
5 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 szkl. bułka tarta
2 szt. ogórek konserwowy
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka
2 łyżka tłuszcz
2 łyżka nać pietruszki
30 dag. mięso mielone z indyka
30 dag. mięso mielone
Przygotowanie
1
Czerstwą bułkę namoczyć w mleku i odstawić.
2
Oba mięsa mielone przełożyć do miski, dodać do nich wyciśnięta z mleka bułkę, jajko, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki, posiekaną natkę. Wyrobić masę na kotlety doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
3
Z mięsa formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.