Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pyszne rozpływające się koszyczki bezowe z kremem brzdącowym i frużeliną wiśniową. Deser w barwach Polski zrobiłam specjalnie na Mistrzostwa w piłce nożnej. Tak ważna impreza wymaga słodkiej i pysznej oprawy!
Beza: |
|||
4 | Sztuki |
Białka
|
|
200 | Gramów |
cukier
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Łyżka |
mąka ziemniaczana
|
|
1 | Łyżka |
ocet winny
|
|
Frużelina: |
|||
250 | Gramów |
wiśnie
|
|
1 | Łyżka |
Cukier trzcinowy
|
|
1 | Łyżeczka |
mąka ziemniaczana
|
|
1 | Łyżeczka |
ŻELATYNA
|
|
1 | Łyżka |
sok z cytryny
|
|
Krem brzdącowy: |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
250 | Mililitrów |
Śmietana 30%
|
|
2 | Łyżeczki |
ŻELATYNA
|
|
Pozostałe: |
|||
200 | Mililitrów |
śmietana kremówka 38%
|
|
3 | Łyżki |
polewa czekoladowa
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |