0

Składniki

100 Gramów
50 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Gramów
mąka ziemniaczana
1 Kostka
masło
150 Gramów
cukier puder
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
3 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
jajko
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mieszamy masło z cukrem pudrem.
  2. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, jajko, cukier wanilinowy.
  3. Wyrabiamy ciasto. Formujemy z niego kulki. W kakao zanurzamy gwint butelki, wciskamy go w kuleczkę z ciasta.
  4. Pieczarki pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Opis

Pieczarki na deser? A jakże! Zaskocz gości, ukochanego, przyjaciółkę i przynieś koszyczek pełen pieczarek prosto z piekarnika! Do tego na słodko!

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Piernikowy Zakątek

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Piernikowy Zakątek

Babka wielkanocna z polewą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna z polewą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!