Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Nieodzowną świąteczną tradycją są korzenne pierniczki, które trzeba zacząć przygotowywać co najmniej 2 tygodnie przed Świętami, ponieważ ciasteczka muszą zmięknąć. Jeśli zostanie trochę ciasta to spokojnie może ono przeleżeć w lodówce, by potem zrobić z niego kruszonkę do sernika albo makowca. Również przyprawę korzenną, która na pewno nie zostanie w całości zużyta do pierniczków, należy zamknąć w szczelnym opakowaniu i przechowywać w suchym miejscu, by potem wykorzystać ją do innych świątecznych wypieków.
3 | Łyżki | ||
![]() |
|||
450 | Gramów | ||
![]() |
|||
30 | Gramów |
Orzechy laskowe mielone
|
|
30 | Gramów |
Migdały zmielone
|
|
3 | Łyżki |
miód wielokwiatowy
|
|
150 | Gramów |
masło
|
|
2 | Sztuki |
JAJA
|
|
1 | Łyżeczka |
soda oczyszczona
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
10 | Dekagramów |
cukier puder
|
|
3 | Łyżeczki |
cynamon
|
|
1 | Łyżeczka |
gałka muszkatołowa
|
|
2 | Łyżeczki |
goździki
|
|
1 | Łyżeczka |
Imbir mielony
|
|
1 | Łyżeczka |
Kardamon
|
|
3 | Sztuki |
Pieprz czerwony
|
|
2 | Łyżki |
Skórka pomarańczowa
|
|
10 | Mililitrów |
Lukier
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |