Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Święta Bożego Narodzenia pachną pierniczkami, miodem, orzechami i śliwkowymi powidłami. Moja propozycja to połączenie tych wszystkich składników w korzennej, kruchej mini tarcie. Można je podawać z lodami waniliowymi i bitą śmietaną. W Święta nie marnuję jedzenia, piekę tyle sztuk ciastek, ilu spodziewam się gości.
Ciasto: |
|||
2 | Szklanki | ||
![]() |
|||
125 | Gramów |
masło
|
|
2 | Łyżki |
miód
|
|
2 | Łyżeczki |
przyprawa do piernika
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
Nadzienie: |
|||
6 | Łyżek | ||
![]() |
|||
2 | Sztuki |
jabłko
|
|
1 | Łyżka |
miód
|
|
30 | Gramów |
orzechy włoskie
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |