Korzenna czekolada z solonym karmelem
decomorreno
Cacao Decomorreno zwykł nazywać czekoladę do picia magicznym napojem szczęśliwości. W istocie, gorąca czekolada to wyjątkowa dawka rozgrzewającej słodyczy, która przywołuje na twarzy uśmiech. Dlatego koniecznie wypróbuj nasz przepis na wyjątkowo aromatyczną korzenną czekoladę przełamaną dodatkiem solonego karmelu. Tak doskonałemu połączeniu nikt nie jest w stanie się oprzeć! :)
0
5 / 1
Cacao Decomorreno zwykł nazywać czekoladę do picia magicznym napojem szczęśliwości. W istocie, gorąca czekolada to wyjątkowa dawka rozgrzewającej słodyczy, która przywołuje na twarzy uśmiech. Dlatego koniecznie wypróbuj nasz przepis na wyjątkowo aromatyczną korzenną czekoladę przełamaną dodatkiem solonego karmelu. Tak doskonałemu połączeniu nikt nie jest w stanie się oprzeć! :)
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 mleko
30 g czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao
1 łyżecz. przyprawa korzenna
50 g cukier
1 szczyp. sól
150 g ubita śmietanka
Przygotowanie
W rondlu o grubym dnie rozpuść, bez mieszania, cukier. Podgrzewaj tak długo aż zacznie się pięknie karmelizować i stanie się złocisty. Uwaga, będzie bardzo gorący, należy zadbać o ostrożność.
Od razu przelej go na papier do pieczenia, wierzch posyp solą i pozostaw do wystygnięcia. Następnie posiekaj nożem.
Podgrzej mleko wraz z przyprawą korzenną. Dodaj czekoladę DecoMorreno, wymieszaj i przelej do szklanek.
Całość udekoruj bitą śmietanką oraz posyp posiekanym karmelem. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza