Korzenna czekolada z solonym karmelem

decomorreno
Korzenna czekolada z solonym karmelem

0

5 / 1

Cacao Decomorreno zwykł nazywać czekoladę do picia magicznym napojem szczęśliwości. W istocie, gorąca czekolada to wyjątkowa dawka rozgrzewającej słodyczy, która przywołuje na twarzy uśmiech. Dlatego koniecznie wypróbuj nasz przepis na wyjątkowo aromatyczną korzenną czekoladę przełamaną dodatkiem solonego karmelu. Tak doskonałemu połączeniu nikt nie jest w stanie się oprzeć! :)

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 mleko

30 g czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao

1 łyżeczka przyprawa korzenna

50 g cukier

1 szcz. sól

150 g ubita śmietanka

Przygotowanie


1

W rondlu o grubym dnie rozpuść, bez mieszania, cukier. Podgrzewaj tak długo aż zacznie się pięknie karmelizować i stanie się złocisty. Uwaga, będzie bardzo gorący, należy zadbać o ostrożność.

2

Od razu przelej go na papier do pieczenia, wierzch posyp solą i pozostaw do wystygnięcia. Następnie posiekaj nożem.

3

Podgrzej mleko wraz z przyprawą korzenną. Dodaj czekoladę DecoMorreno, wymieszaj i przelej do szklanek.

4

Całość udekoruj bitą śmietanką oraz posyp posiekanym karmelem. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły