Korniszony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Korniszony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9882-1702058159385.jpeg&w=3840&q=75)
Korniszony - chrupiące i kwaskowate.
0
0 / 0
Korniszony - chrupiące i kwaskowate.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg ogórek
0.50 szkl. ocet
0.30 szkl. woda
10 szt. gorczyca
5 szt. ziele angielskie
0.50 szt. czosnek
3 szt. liść laurowy
2 szt. koper ogrodowy
2.50 dag. cukier
1.50 dag. sól
Przygotowanie
1
Ogórki umyć, osączyć, ciasno układać w słoikach, przekładając przyprawami. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem, gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić i pasteryzować 35 minut.