Korniszony
m7
Korniszony - chrupiące i kwaskowate.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
42
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Korniszony - chrupiące i kwaskowate.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg ogórek
0.50 szkl. ocet
0.30 szkl. woda
10 szt. gorczyca
5 szt. ziele angielskie
0.50 szt. czosnek
3 szt. liść laurowy
2 szt. koper ogrodowy
2.50 dag. cukier
1.50 dag. sól
Przygotowanie
1
Ogórki umyć, osączyć, ciasno układać w słoikach, przekładając przyprawami. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem, gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić i pasteryzować 35 minut.