Koreczki wegetariańskie

m7
Koreczki wegetariańskie

1

0 / 0

Wegetariańskie koreczki to idealna przekąska na imprezy, przyjęcia czy spotkania ze znajomymi. Są szybkie w przygotowaniu, efektowne i kolorowe, a do tego nie wymagają gotowania. Bazą jest ciemne pieczywa, a dodatki można dowolnie komponować z żółtego sera, camemberta, papryki oraz oliwek. Koreczki te nie tylko dobrze smakują, ale też świetnie prezentują się na stole, zachęcając do spróbowania. To przekąska, która zadowoli zarówno wegetarian, jak i osoby lubiące lekkie, warzywne smaki.

8

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

5 szt. kromki chleba razowego

100 g ser żółty

100 g ser camembert

10 szt. oliwki zielone

10 szt. oliwki czarne

0.50 szt. papryka czerwona

0.50 szt. papryka żółta

20 szt. wykałaczki

Przygotowanie


1

Pokrój ciemne pieczywo na małe kwadraty ok. 2,5 × 2,5 cm. To będzie podstawa koreczków.

2

Ser żółty i camembert pokrój na małe kostki o podobnej wielkości do pieczywa.

3

Umyj papryki i usuń gniazda nasienne. Pokrój je w małe kawałki.

4

Przekrój oliwki na pół, jeśli są duże.

5

Na każdy kawałek pieczywa połóż kawałek sera, następnie oliwkę i pokrojoną paprykę.

6

Przebij wszystko wykałaczką od góry tak, aby trzymało się razem.

7

Koreczki ułóż na półmisku lub tacy. Podawaj od razu lub trzymaj w lodówce do momentu serwowania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1485

kcal

Białka

79

gram

Węglowodany

213

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły