Koreczki wegetariańskie

m7
Koreczki wegetariańskie

1

0 / 0

Klasyczny pomysł na przyjęcie w wersji wegetariańskiej.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 pęcz. rzodkiewka

200 g ser żółty

200 g ser camembert

200 g ser pleśniowy blue

200 g pomidorki koktajlowe

100 g winogrona białe

100 g winogrona czerwone

10 szt. chleb razowy

5 szt. ogórek konserwowy

20 szt. oliwki zielone

20 szt. oliwki czarne

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. papryka pomarańczowa

Przygotowanie


1

Chleb kroimy w małe kostki. Ważne, aby był raczej zwarty. Wszystkie sery również kroimy w kostki. Ogórki kroimy w średniej grubości plasterki. Jeśli są duże, to plastry kroimy jeszcze na pół. Rzodkiewki, w zależności od rozmiaru, kroimy na połówki bądź ćwiartki. Pomidorki również możemy przekroić na pół. Kulki winogron kroimy na pół i obowiązkowo wydłubujemy pestki. Papryki kroimy w kostki. Następnie nabijamy powyższe składniki na wykałaczki według schematu:

2

pierwsza warstwa: chleb.

3

druga warstwa: ser: żółty lub camembert lub blue.

4

trzecia warstwa: ogór konserwowy lub oliwki (czarne, zielone) lub rzodkiewka lub pomidorek koktajlowy lub winogrono (zielone, czerwone).

5

czwarta warstwa: papryka (żółta, czerwona, pomarańczowa).

6

Przekrojone pomidorki i winogrona nabijamy tak, aby były wnętrzem do góry - sok nie wycieknie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły