Koreczki kokardeczki
plogos67
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1548
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
286
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. chleb tostowy
10 dag. ser żółty
16 szt. makaron kokardki lubella
8 szt. pomidory koktajlowe
8 szt. oliwki czarne
8 szt. oliwki zielone
16 szt. wykałaczki
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Chleb pieczemy w tosterze, a następnie każdą kromkę kroimy na cztery części.
Ser kroimy w kostkę (aby uzyskać 16 kawałków), a pomidory kroimy na pół.
Na wykałaczkę nabijamy najpierw chleb, następnie ser, potem oliwkę (albo czarną, albo zieloną), kolejnie pomidora, a zakańczamy makaronową kokardeczką.
Gotowe koreczki można przyozdobić według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1548
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
286
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.