Koreczki kokardeczki
plogos67
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. chleb tostowy
10 dag. ser żółty
16 szt. makaron kokardki lubella
8 szt. pomidory koktajlowe
8 szt. oliwki czarne
8 szt. oliwki zielone
16 szt. wykałaczki
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al dente.
2
Chleb pieczemy w tosterze, a następnie każdą kromkę kroimy na cztery części.
3
Ser kroimy w kostkę (aby uzyskać 16 kawałków), a pomidory kroimy na pół.
4
Na wykałaczkę nabijamy najpierw chleb, następnie ser, potem oliwkę (albo czarną, albo zieloną), kolejnie pomidora, a zakańczamy makaronową kokardeczką.
5
Gotowe koreczki można przyozdobić według uznania.