0

Składniki

4 Sztuki
Chleb tostowy
10 Dekagramów
ser żółty
16 Sztuk
ingridient
makaron kokardki Lubella
8 Sztuk
Pomidory koktajlowe
8 Sztuk
oliwki czarne
8 Sztuk
oliwki zielone
16 Sztuk
Wykałaczki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Chleb pieczemy w tosterze, a następnie każdą kromkę kroimy na cztery części.
  3. Ser kroimy w kostkę (aby uzyskać 16 kawałków), a pomidory kroimy na pół.
  4. Na wykałaczkę nabijamy najpierw chleb, następnie ser, potem oliwkę (albo czarną, albo zieloną), kolejnie pomidora, a zakańczamy makaronową kokardeczką.
  5. Gotowe koreczki można przyozdobić według uznania.

Podobne przepisy

Pizzerinki po neapolitańsku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pizzerinki po neapolitańsku

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Mini burgery

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Mini burgery

Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszon...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszonami z chili

Paluszki miotełki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Paluszki miotełki

Pieczony batat z serem faszerowany mięsem mielonym i papryką...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczony batat z serem faszerowany mięsem mielonym i papryką w ketchupowej marynacie

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!