Kora orzechowa

m7
Kora orzechowa

3

0 / 0

Ciasto znane już od dosyć dawna ,często gości na stole w wielu domach. I ja dzielę się z wami tym świetnym przepisem:)

19

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 łyżeczka mąka pszenna

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka mąka pszenna

1.50 kost. masło

300 g delicje pomarańczowe

0.75 szkl. woda

0.50 szkl. kawa ze spirytusem

8 szt. białko jaja kurzego

3 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń śmietankowy

1 szt. brzoskwinia w syropie

5 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. galaretka pomarańczowa

3 łyżka cukier

20 dek. cukier

10 dek. orzechy włoskie

10 dek. orzechy włoskie

10 dek. wiórki kokosowe

10 dek. rodzynki suszone

Przygotowanie


1

Ciasto:

2

białka ubić na sztywno,dodawać cukier,ubijaćżółtka,ubić.

3

wsypać resztę składników i delikatnie wymieszać.Podzielić na dwie części i upiec dwa placki w temp.175 st.Przez około 40 min.

4

zagotować sok z brzoskwiń z 3 łyżkami cukru.

5

budynie,żółtka,mąkę dokładnie rozprowadzić w 3/4 szkl.Wody i wlać do gotującego się soku.Dokładnie mieszać do zagotowania.

6

wystudzić budyń.Masło utrzeć na gładką masę i dodawać wystudzony budyń.Utrzeć na puszysty krem.

7

placek

8

połowa kremu

9

delicje nasączone kawą

10

masa

11

drugi placek

12

pokrojone brzoskwinie

13

całość zalać tężącymi galaretkami rozpuszczonymi w 700 ml wody

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły