Kora orzechowa
m7
3
0 / 0
Ciasto znane już od dosyć dawna ,często gości na stole w wielu domach. I ja dzielę się z wami tym świetnym przepisem:)
19
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
1 łyżeczka mąka pszenna
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka mąka pszenna
1.50 kost. masło
300 g delicje pomarańczowe
0.75 szkl. woda
0.50 szkl. kawa ze spirytusem
8 szt. białko jaja kurzego
3 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. budyń śmietankowy
1 szt. brzoskwinia w syropie
5 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. galaretka pomarańczowa
3 łyżka cukier
20 dek. cukier
10 dek. orzechy włoskie
10 dek. orzechy włoskie
10 dek. wiórki kokosowe
10 dek. rodzynki suszone
Przygotowanie
Ciasto:
białka ubić na sztywno,dodawać cukier,ubijaćżółtka,ubić.
wsypać resztę składników i delikatnie wymieszać.Podzielić na dwie części i upiec dwa placki w temp.175 st.Przez około 40 min.
zagotować sok z brzoskwiń z 3 łyżkami cukru.
budynie,żółtka,mąkę dokładnie rozprowadzić w 3/4 szkl.Wody i wlać do gotującego się soku.Dokładnie mieszać do zagotowania.
wystudzić budyń.Masło utrzeć na gładką masę i dodawać wystudzony budyń.Utrzeć na puszysty krem.
placek
połowa kremu
delicje nasączone kawą
masa
drugi placek
pokrojone brzoskwinie
całość zalać tężącymi galaretkami rozpuszczonymi w 700 ml wody