Kora orzechowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kora orzechowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973662081.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto znane już od dosyć dawna ,często gości na stole w wielu domach. I ja dzielę się z wami tym świetnym przepisem:)
3
0 / 0
Ciasto znane już od dosyć dawna ,często gości na stole w wielu domach. I ja dzielę się z wami tym świetnym przepisem:)
19
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
1 łyżecz. mąka pszenna
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. mąka pszenna
1.50 kostka masło
300 g delicje pomarańczowe
0.75 szkl. woda
0.50 szkl. kawa ze spirytusem
8 szt. białko jaja kurzego
3 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. budyń śmietankowy
1 szt. brzoskwinia w syropie
5 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. galaretka pomarańczowa
3 łyżka cukier
20 dag. cukier
10 dag. orzechy włoskie
10 dag. orzechy włoskie
10 dag. wiórki kokosowe
10 dag. rodzynki suszone
Przygotowanie
Ciasto:
białka ubić na sztywno,dodawać cukier,ubijaćżółtka,ubić.
wsypać resztę składników i delikatnie wymieszać.Podzielić na dwie części i upiec dwa placki w temp.175 st.Przez około 40 min.
zagotować sok z brzoskwiń z 3 łyżkami cukru.
budynie,żółtka,mąkę dokładnie rozprowadzić w 3/4 szkl.Wody i wlać do gotującego się soku.Dokładnie mieszać do zagotowania.
wystudzić budyń.Masło utrzeć na gładką masę i dodawać wystudzony budyń.Utrzeć na puszysty krem.
placek
połowa kremu
delicje nasączone kawą
masa
drugi placek
pokrojone brzoskwinie
całość zalać tężącymi galaretkami rozpuszczonymi w 700 ml wody