Kopytka z dyni

formularz
Kopytka z dyni

0

0 / 0

Kopytka z dyni to smaczny obiad z dodatkiem sosu chrzanowego. To również idealny sposób na wykorzystanie zamrożonej dyni.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g ziemniaki

150 g puree z dyni

1 szt. jajko

0.75 szkl. mąka pszenna

2 łyżka masło

2 łyżka chrzan krakus

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżka posiekana natka pietruszki

Przygotowanie


1

Ziemniaki gotujemy do miękkości, a wystudzone przeciskamy przez praskę.

2

Mieszamy z dynią i jajkiem, po czym stopniowo dodajemy mąkę i zagniatamy na gładkie ciasto.

3

Formujemy wałeczki i kroimy je na kopytka. Gotujemy je do miękkości w osolonej wodzie przez około 3 minuty.

4

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy chrzan, mieszamy i polewamy kopytka. Dekorujemy je natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły