Kopytka z cebulą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kopytka z cebulą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974244234.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis mojej babci na kopytka. Pyszne i tradycyjne i z ugotowanych ziemniaków. To jest również sposób radzenia sobie z pozostałością składników z obiadu, gdy ziemniaków mamy za dużo ugotowanych i nie chcemy ich wyrzucać. Idealnie wpisuje się w trend #zerowaste #niemarnowanie
0
3.3 / 4
Przepis mojej babci na kopytka. Pyszne i tradycyjne i z ugotowanych ziemniaków. To jest również sposób radzenia sobie z pozostałością składników z obiadu, gdy ziemniaków mamy za dużo ugotowanych i nie chcemy ich wyrzucać. Idealnie wpisuje się w trend #zerowaste #niemarnowanie
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg ziemniaki ugotowane
1 szczyp. sól
250 g mąka lubella puszysta tortowa
2 szt. cebula
3 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Ziemniaki ugotować, następnie wystudzić i przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mięsa. Dodać mąkę sól i pieprz, formować na stolnicy wałeczki i potem kroić nożem kluski. Gotować w gorącej osolonej wodzie aż do wypłynięcia, wyjmować drewnianą łyżką, aby nie porozrywać klusek. Wystudzone podsmażyć z cebulką na tłuszczu.