Kopytka z cebulą
m7
0
3.3 / 4
0
Przepis mojej babci na kopytka. Pyszne i tradycyjne i z ugotowanych ziemniaków. To jest również sposób radzenia sobie z pozostałością składników z obiadu, gdy ziemniaków mamy za dużo ugotowanych i nie chcemy ich wyrzucać. Idealnie wpisuje się w trend #zerowaste #niemarnowanie
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg ziemniaki ugotowane
1 szcz. sól
250 gr mąka lubella puszysta tortowa
2 szt cebula
3 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Ziemniaki ugotować, następnie wystudzić i przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mięsa. Dodać mąkę sól i pieprz, formować na stolnicy wałeczki i potem kroić nożem kluski. Gotować w gorącej osolonej wodzie aż do wypłynięcia, wyjmować drewnianą łyżką, aby nie porozrywać klusek. Wystudzone podsmażyć z cebulką na tłuszczu.