Example thumb
3

Składniki

500 Gramów
Ugotowane ziemniaki
130 Gramów
mąka
1 Łyżka
sól
200 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
Sos Lubella grzybowy
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
3 Plastry
Szynka szwarcwaldzka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż pieczarki.
  3. Dodaj pokrojona drobno szynkę i smaż jeszcze parę minut.
  4. Wlej sos i duś parę minut.
  5. Ziemniaki przeciśnij przez praskę.
  6. Dodaj jajko i wsyp mąkę.
  7. Wyrób szybko ciasto.
  8. Uformuj z ciasta wałeczki i każdy obtocz w mące (możesz pokroi na mniejsze kawałki nożem).
  9. Kopytka gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty.
  10. Do sosu dodaj kopytka. Wymieszaj. Podawaj gorące.
  11. Kopytka możesz wcześniej obsmażyc na patelni z niewielką ilościa oleju.

Opis

W nieco mniej tradycyjnej formie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!