3

Składniki

500 Gramów
Ugotowane ziemniaki
130 Gramów
mąka
1 Łyżka
sól
200 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
Sos Lubella grzybowy
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
3 Plastry
Szynka szwarcwaldzka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż pieczarki.
  3. Dodaj pokrojona drobno szynkę i smaż jeszcze parę minut.
  4. Wlej sos i duś parę minut.
  5. Ziemniaki przeciśnij przez praskę.
  6. Dodaj jajko i wsyp mąkę.
  7. Wyrób szybko ciasto.
  8. Uformuj z ciasta wałeczki i każdy obtocz w mące (możesz pokroi na mniejsze kawałki nożem).
  9. Kopytka gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty.
  10. Do sosu dodaj kopytka. Wymieszaj. Podawaj gorące.
  11. Kopytka możesz wcześniej obsmażyc na patelni z niewielką ilościa oleju.

Opis

W nieco mniej tradycyjnej formie.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Średni Do 3 godz

Pióra z szynką i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!