3

Składniki

500 Gramów
Ugotowane ziemniaki
130 Gramów
mąka
1 Łyżka
sól
200 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
Sos Lubella grzybowy
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
3 Plastry
Szynka szwarcwaldzka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż pieczarki.
  3. Dodaj pokrojona drobno szynkę i smaż jeszcze parę minut.
  4. Wlej sos i duś parę minut.
  5. Ziemniaki przeciśnij przez praskę.
  6. Dodaj jajko i wsyp mąkę.
  7. Wyrób szybko ciasto.
  8. Uformuj z ciasta wałeczki i każdy obtocz w mące (możesz pokroi na mniejsze kawałki nożem).
  9. Kopytka gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty.
  10. Do sosu dodaj kopytka. Wymieszaj. Podawaj gorące.
  11. Kopytka możesz wcześniej obsmażyc na patelni z niewielką ilościa oleju.

Opis

W nieco mniej tradycyjnej formie.

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Pióra z szynką i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pióra z szynką i pieczarkami

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!