Kopytka

eluchap
Kopytka

1

0 / 0

Polecam na drugie danie z dodatkiem sosu i mięsa

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szcz. sól

1 szt. jajko

2 łyżka mąka ziemniaczana

25 dek. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub praskę.

2

Gdy całkiem ostygną połączyć je z jajkiem i mąką, posolić i dokładnie, ale szybko wymieszać, podzielić na części.

3

Na oprószonej mąką stolnicy toczyć wałeczki grubości palca, lekko spłaszczyć, kroić ukośne kluski, wrzucać je do dużej ilości osolonego wrzątku

4

Gotować 2-3 mm, licząc od momentu wypłynięcia kopytek na powierzchnię.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły