Kopytka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kopytka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975876904.jpeg&w=3840&q=75)
wczoraj je miałam na obiad ;) moja mama robi najlepsze :)
1
0 / 0
wczoraj je miałam na obiad ;) moja mama robi najlepsze :)
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki ugotowane
0
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka ziemniaczana
Przygotowanie
1
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Dodać jajka, sól, pieprz oraz mąki i dokładnie wymieszać.
2
Stolnicę oprószyć mąką, toczyć z ciasta wałki o grubości ok. 1,5cm.
3
Gotować ok 3min od wypłynięcia na powierzchnię wody.
4
Podawać ze śmietaną, sosem, masłem, skwarkami, itp.