Kopytka
m7
1
5 / 1
Pyszne kopytka można podawać jako danie główne lub jako dodatek. Przedstawiamy prosty przepis na kopytka, które zawsze wychodzą. Polecamy podawać z sosem pieczarkowym.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
2 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka mąka ziemniaczana
0.50 łyżeczka sól
Przygotowanie
1
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić (można ugotować poprzedniego dnia) i przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajka i sól. Zagnieść ciasto.
2
Ciasto rozwałkować na stolnicy i pokroić na kopytka. Gotować w osolonej wodzie.
3
Podawać z sosem lub podsmażane.