Kopytka

m7
Kopytka

1

5 / 1

Pyszne kopytka można podawać jako danie główne lub jako dodatek. Przedstawiamy prosty przepis na kopytka, które zawsze wychodzą. Polecamy podawać z sosem pieczarkowym.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

2 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka mąka ziemniaczana

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić (można ugotować poprzedniego dnia) i przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajka i sól. Zagnieść ciasto.

2

Ciasto rozwałkować na stolnicy i pokroić na kopytka. Gotować w osolonej wodzie.

3

Podawać z sosem lub podsmażane.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły