Example thumb
1

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
sól
300 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jajko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą do 3/4 wysokości, ugotować pod przykryciem.
  2. Następnie odcedzić, przez "praskę" lub zemleć, wystudzić, połączyć z przesianą mąką i jajem.
  3. Ciasto podzielić na części, uformować wałeczki o średnicy 3 cm, lekko spłaszczyć nożem i pokrajać ukośnie na kawałki o długości 4-5 cm. Wkładać je do dużej ilości wrzącej osolonej wody, zamieszać, nakryć, zagotować, odkryć.

Opis

Smaczne kopytka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!