1

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
sól
300 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą do 3/4 wysokości, ugotować pod przykryciem.
  2. Następnie odcedzić, przez "praskę" lub zemleć, wystudzić, połączyć z przesianą mąką i jajem.
  3. Ciasto podzielić na części, uformować wałeczki o średnicy 3 cm, lekko spłaszczyć nożem i pokrajać ukośnie na kawałki o długości 4-5 cm. Wkładać je do dużej ilości wrzącej osolonej wody, zamieszać, nakryć, zagotować, odkryć.

Opis

Smaczne kopytka

Podobne przepisy

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!