1

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
sól
300 Gramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą do 3/4 wysokości, ugotować pod przykryciem.
  2. Następnie odcedzić, przez "praskę" lub zemleć, wystudzić, połączyć z przesianą mąką i jajem.
  3. Ciasto podzielić na części, uformować wałeczki o średnicy 3 cm, lekko spłaszczyć nożem i pokrajać ukośnie na kawałki o długości 4-5 cm. Wkładać je do dużej ilości wrzącej osolonej wody, zamieszać, nakryć, zagotować, odkryć.

Opis

Smaczne kopytka

Podobne przepisy

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!