0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
sól
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ugotować, utłuc lub przecisnąć przez praskę.
  2. Wystudzić.
  3. Dodać sól, jajko i mąkę.
  4. Wyrobić ciasto, formować wałeczki i krajać je na niewielkie kluski.
  5. Gotować w osolonej wodzie.

Opis

Kopytka

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!