0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
sól
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ugotować, utłuc lub przecisnąć przez praskę.
  2. Wystudzić.
  3. Dodać sól, jajko i mąkę.
  4. Wyrobić ciasto, formować wałeczki i krajać je na niewielkie kluski.
  5. Gotować w osolonej wodzie.

Opis

Kopytka

Podobne przepisy

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!