0

Składniki

1.5 Kilograma
ziemniaki
2 Sztuki
jaja kurze całe
35 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
3 Dekagramy
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę.
  2. Dodać mąkę i jajka.
  3. Wyrobić ciasto dodając szczyptę soli. następnie zrobić wałek i odcinak małe kawałki nożem.
  4. Gotować w lekko osolonej wodzie.
  5. podawać do pieczonych mięs

Opis

szczególnie pasuję do różnych sosów

Podobne przepisy

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kluski śląskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!