Kopytka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kopytka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976462686.jpeg&w=3840&q=75)
szczególnie pasuję do różnych sosów
0
0 / 0
szczególnie pasuję do różnych sosów
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1.50 kg ziemniaki
2 szt. jaja kurze całe
35 dag. mąka pszenna tortowa
3 dag. mąka ziemniaczana
Przygotowanie
1
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę.
2
Dodać mąkę i jajka.
3
Wyrobić ciasto dodając szczyptę soli. następnie zrobić wałek i odcinak małe kawałki nożem.
4
Gotować w lekko osolonej wodzie.
5
podawać do pieczonych mięs