0

Składniki

1.5 Kilograma
ziemniaki
2 Sztuki
jaja kurze całe
35 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
3 Dekagramy
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę.
  2. Dodać mąkę i jajka.
  3. Wyrobić ciasto dodając szczyptę soli. następnie zrobić wałek i odcinak małe kawałki nożem.
  4. Gotować w lekko osolonej wodzie.
  5. podawać do pieczonych mięs

Opis

szczególnie pasuję do różnych sosów

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Kluski śląskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!