Koperty z jabłkiem w cieście francuskim

m7
Koperty z jabłkiem w cieście francuskim

0

2.9 / 17

Szybki deser z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Pyszny deser w kilka minut - wypróbuj ten przepis.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

3 szt. jabłka

1 szt. jajko

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Ciasto rozwijamy, kroimy na kwadraty. Na każdy kwadracik układamy kawałek jabłka, posypujemy cukrem, zawijamy rogi do środka i sklejamy na środku te rogi. Koperty układamy na blasze, smarujemy rozmąconym jajkiem, pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

469

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły