0

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
3 Sztuki
jabłka
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto rozwijamy, kroimy na kwadraty. Na każdy kwadracik układamy kawałek jabłka, posypujemy cukrem, zawijamy rogi do środka i sklejamy na środku te rogi. Koperty układamy na blasze, smarujemy rozmąconym jajkiem, pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

Opis

Szybki deser.

Podobne przepisy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!