Koperty z jabłkiem w cieście francuskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Koperty z jabłkiem w cieście francuskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974287437.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki deser z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Pyszny deser w kilka minut - wypróbuj ten przepis.
0
2.9 / 17
Szybki deser z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Pyszny deser w kilka minut - wypróbuj ten przepis.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. ciasto francuskie
3 szt. jabłka
1 szt. jajko
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
Ciasto rozwijamy, kroimy na kwadraty. Na każdy kwadracik układamy kawałek jabłka, posypujemy cukrem, zawijamy rogi do środka i sklejamy na środku te rogi. Koperty układamy na blasze, smarujemy rozmąconym jajkiem, pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.