0

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
3 Sztuki
jabłka
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto rozwijamy, kroimy na kwadraty. Na każdy kwadracik układamy kawałek jabłka, posypujemy cukrem, zawijamy rogi do środka i sklejamy na środku te rogi. Koperty układamy na blasze, smarujemy rozmąconym jajkiem, pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

Opis

Szybki deser.

Podobne przepisy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Keks kakaowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!