Koperkowa kalafiorowa

m7
Koperkowa kalafiorowa

0

0 / 0

Zupa kalafiorowa z dodatkiem koperku to zupa, którą możemy zajadać się cały rok. Jest pyszna.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.50 łyżeczka sól

0.50 łyżeczka pieprz

0.50 szt. kalafior

4 szt. ziemniaki

1 szt. marchew

1 szt. koper ogrodowy

1 szt. liść laurowy

1 łyżka nać pietruszki

0.50 łyżka jarzynka

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać 1 listek laurowy i pół łyżeczki soli. Kiedy woda zacznie się gotowa dodać marchewkę pokrojoną w talarki, następnie wrzucić kalafior podzielony w różyczki.

2

Kiedy warzywa będą miękkie doprawić do smaku, dodać dużą ilość posiekanego koperku i odrobinę natki pietruszki. Można dodać śmietany.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły