Koperkowa kalafiorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Koperkowa kalafiorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976824645.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa kalafiorowa z dodatkiem koperku to zupa, którą możemy zajadać się cały rok. Jest pyszna.
0
0 / 0
Zupa kalafiorowa z dodatkiem koperku to zupa, którą możemy zajadać się cały rok. Jest pyszna.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 szt. kalafior
4 szt. ziemniaki
1 szt. marchew
1 szt. koper ogrodowy
1 szt. liść laurowy
1 łyżka nać pietruszki
0.50 łyżka jarzynka
Przygotowanie
1
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać 1 listek laurowy i pół łyżeczki soli. Kiedy woda zacznie się gotowa dodać marchewkę pokrojoną w talarki, następnie wrzucić kalafior podzielony w różyczki.
2
Kiedy warzywa będą miękkie doprawić do smaku, dodać dużą ilość posiekanego koperku i odrobinę natki pietruszki. Można dodać śmietany.