Koperkowa kalafiorowa
m7
0
0 / 0
0
Zupa kalafiorowa z dodatkiem koperku to zupa, którą możemy zajadać się cały rok. Jest pyszna.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 łyżeczka sól
0.50 łyżeczka pieprz
0.50 szt kalafior
4 szt ziemniaki
1 szt marchew
1 szt koper ogrodowy
1 szt liść laurowy
1 łyżka nać pietruszki
0.50 łyżka jarzynka
Przygotowanie
1
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać 1 listek laurowy i pół łyżeczki soli. Kiedy woda zacznie się gotowa dodać marchewkę pokrojoną w talarki, następnie wrzucić kalafior podzielony w różyczki.
2
Kiedy warzywa będą miękkie doprawić do smaku, dodać dużą ilość posiekanego koperku i odrobinę natki pietruszki. Można dodać śmietany.