Konserwowe ogórki

m7
Konserwowe ogórki

0

0 / 0

Pasują do każdego obiadu.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżecz. cukier

1 łyżecz. sól

2 l woda

0.25 l woda

0.50 l ocet

Przygotowanie


1

W umytych słoikach układać listek laurowy, pieprz, liście wiśni, ząbki czosnku i koper włoski (podane składniki dodać według upodobania). Następnie układać ciasto ogórki.

2

Zagotować wodę z solą, cukrem i octem, ostudzić.

3

Zalać tak przygotowane ogórki, a następnie pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

32

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły