Konserwowe ogórki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Konserwowe ogórki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976551016.jpeg&w=3840&q=75)
Pasują do każdego obiadu.
0
0 / 0
Pasują do każdego obiadu.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżecz. cukier
1 łyżecz. sól
2 l woda
0.25 l woda
0.50 l ocet
Przygotowanie
1
W umytych słoikach układać listek laurowy, pieprz, liście wiśni, ząbki czosnku i koper włoski (podane składniki dodać według upodobania). Następnie układać ciasto ogórki.
2
Zagotować wodę z solą, cukrem i octem, ostudzić.
3
Zalać tak przygotowane ogórki, a następnie pasteryzować.