0

Składniki

0.25 Kilograma
Płatki róży
1 Kilogram
cukier
1 Sztuka
sok z cytryny
0.5 Litra
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płatki oczyścić i dodać do nich sok z cytryny następnie ucierać je w makutrze aż pokaże się sok.
  2. Przełożyć do szklanki i odstawić do następnego dnia.
  3. Zagotować cukier z wodą do rzadkiego jeszcze syropu włożyć utarte płatki i gotować aż syrop zgęstnieje a płatki staną się przezroczyste.
  4. ja wykorzystuję na bieżąco.

Opis

nadaje się do pączków

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!