Konfitura z płatków róży
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Konfitura z płatków róży](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977082878.jpeg&w=3840&q=75)
Konfitura nadaje się do pączków - pyszna.
0
3.5 / 4
Konfitura nadaje się do pączków - pyszna.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
0.25 kg płatki róży
1 kg cukier
1 szt. sok z cytryny
0.50 l woda
Przygotowanie
1
Płatki oczyścić i dodać do nich sok z cytryny. Następnie ucierać je w makutrze aż pokaże się sok.
2
Przełożyć do szklanki i odstawić do następnego dnia.
3
Zagotować cukier z wodą, do rzadkiego jeszcze syropu włożyć utarte płatki i gotować aż syrop zgęstnieje a płatki staną się przezroczyste.