0

Składniki

0.25 Kilograma
Płatki róży
1 Kilogram
cukier
1 Sztuka
sok z cytryny
0.5 Litra
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płatki oczyścić i dodać do nich sok z cytryny następnie ucierać je w makutrze aż pokaże się sok.
  2. Przełożyć do szklanki i odstawić do następnego dnia.
  3. Zagotować cukier z wodą do rzadkiego jeszcze syropu włożyć utarte płatki i gotować aż syrop zgęstnieje a płatki staną się przezroczyste.
  4. ja wykorzystuję na bieżąco.

Opis

nadaje się do pączków

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!