Konfitura z malin
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Konfitura z malin](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973886468.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna na zimowe wieczory - do herbaty lub ciasta.
0
0 / 0
Pyszna na zimowe wieczory - do herbaty lub ciasta.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg maliny
1 szkl. sok z czerwonej porzeczki
50 dag. cukier
Przygotowanie
1
Z soku i cukru ugotować syrop.
2
Następnie przebrane maliny zalać tym syropem i odstawić na kilka godzin. Następnie całość odcedzić.
3
Ponownie syrop zagotować pozbywając się szumowiny.
4
Wrzącym syropem powtórnie zalać maliny i ostawić na kilka godzin. Czynność powtarzać tak długo aż owoce będą przezroczyste i zawisną w gęstym syropie.
5
Gorącą konfiturę przekładać do słoików.