Konfitura z malin

m7
Konfitura z malin

0

0 / 0

Pyszna na zimowe wieczory - do herbaty lub ciasta.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg maliny

1 szkl. sok z czerwonej porzeczki

50 dek. cukier

Przygotowanie


1

Z soku i cukru ugotować syrop.

2

Następnie przebrane maliny zalać tym syropem i odstawić na kilka godzin. Następnie całość odcedzić.

3

Ponownie syrop zagotować pozbywając się szumowiny.

4

Wrzącym syropem powtórnie zalać maliny i ostawić na kilka godzin. Czynność powtarzać tak długo aż owoce będą przezroczyste i zawisną w gęstym syropie.

5

Gorącą konfiturę przekładać do słoików.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły