Konfitura z malin

m7

Pyszna na zimowe wieczory - do herbaty lub ciasta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
626
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
162
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna na zimowe wieczory - do herbaty lub ciasta.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg maliny
1 szkl. sok z czerwonej porzeczki
50 dag. cukier
Przygotowanie
Z soku i cukru ugotować syrop.
Następnie przebrane maliny zalać tym syropem i odstawić na kilka godzin. Następnie całość odcedzić.
Ponownie syrop zagotować pozbywając się szumowiny.
Wrzącym syropem powtórnie zalać maliny i ostawić na kilka godzin. Czynność powtarzać tak długo aż owoce będą przezroczyste i zawisną w gęstym syropie.
Gorącą konfiturę przekładać do słoików.