0

Składniki

2 Kilogramy
śliwki
2 Łyżeczki
cynamon
3 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki, opłukać, usunąć pestki. Smażyć na wolnym ogniu do momentu gdy skórki na śliwkach zaczną się zwijać.
  2. Dodać cukier i cynamon. Pogotuj ok. 20 minut.
  3. Gorącą konfiturę nakładać do słoików, szczelnie zakręcić i ustawić do góry dnem. Smacznego!:-)

Opis

Konfitura z cynamonem jest pyszna z masełkiem i pieczywem oraz, np. kakao lub mlekiem:-)

Podobne przepisy

Knedle ze śliwkami

Średni Do 1 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Powidła kakaowe

Łatwy Do 3 godz.

Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Łatwy Do 1 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!