0

Składniki

2 Kilogramy
śliwki
2 Łyżeczki
cynamon
3 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki, opłukać, usunąć pestki. Smażyć na wolnym ogniu do momentu gdy skórki na śliwkach zaczną się zwijać.
  2. Dodać cukier i cynamon. Pogotuj ok. 20 minut.
  3. Gorącą konfiturę nakładać do słoików, szczelnie zakręcić i ustawić do góry dnem. Smacznego!:-)

Opis

Konfitura z cynamonem jest pyszna z masełkiem i pieczywem oraz, np. kakao lub mlekiem:-)

Podobne przepisy

Knedle ze śliwkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Knedle ze śliwkami

Sernik dyniowy na spodzie z brownie

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik dyniowy na spodzie z brownie

Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Powidła kakaowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Powidła kakaowe

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!