Konfitura z brzoskwiń

m7
Konfitura z brzoskwiń

0

3.0 / 52

Chociaż brzoskwinie nie są owocem który dobrze sie aklimatyzuje w Polsce, można je jednak uprawiać. owoce zwykle są małe, twarde i kwaskowe, ze względu na brak odpowiedniej ilości słońca i zbyt niską temperaturę.Świetnie nadają się na konfiturę. PRZEPIS na 4 SłOIKI

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg brzoskwinie

1 kg cukier

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skóry.

2

Wydrylować i pokroić w kostkę.

3

Włożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, wsypać cukier.

4

Gotować 15 min mieszając.

5

Cytrynę sparzyć, obrać i skórkę pokroić w kawałki.

6

Sok wyciśnięty z cytryny i skórkę dodać do konfitur, gotować jeszcze 15 min.

7

Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1260

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

305

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły