0

Składniki

2 Kilogramy
Brzoskwinie
1 Kilogram
cukier
1 Sztuka
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skóry.
  2. Wydrylować i pokroić w kostkę.
  3. Włożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, wsypać cukier.
  4. Gotować 15 min mieszając.
  5. Cytrynę sparzyć, obrać i skórkę pokroić w kawałki.
  6. Sok wyciśnięty z cytryny i skórkę dodać do konfitur, gotować jeszcze 15 min.
  7. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć.

Opis

Chociaż brzoskwinie nie są owocem który dobrze sie aklimatyzuje w Polsce, można je jednak uprawiać. owoce zwykle są małe, twarde i kwaskowe, ze względu na brak odpowiedniej ilości słońca i zbyt niską temperaturę.Świetnie nadają się na konfiturę. PRZEPIS na 4 SłOIKI

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!