Konfitura z brzoskwiń
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Konfitura z brzoskwiń](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976131598.jpeg&w=3840&q=75)
Chociaż brzoskwinie nie są owocem który dobrze sie aklimatyzuje w Polsce, można je jednak uprawiać. owoce zwykle są małe, twarde i kwaskowe, ze względu na brak odpowiedniej ilości słońca i zbyt niską temperaturę.Świetnie nadają się na konfiturę. PRZEPIS na 4 SłOIKI
0
3.0 / 52
Chociaż brzoskwinie nie są owocem który dobrze sie aklimatyzuje w Polsce, można je jednak uprawiać. owoce zwykle są małe, twarde i kwaskowe, ze względu na brak odpowiedniej ilości słońca i zbyt niską temperaturę.Świetnie nadają się na konfiturę. PRZEPIS na 4 SłOIKI
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg brzoskwinie
1 kg cukier
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skóry.
Wydrylować i pokroić w kostkę.
Włożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, wsypać cukier.
Gotować 15 min mieszając.
Cytrynę sparzyć, obrać i skórkę pokroić w kawałki.
Sok wyciśnięty z cytryny i skórkę dodać do konfitur, gotować jeszcze 15 min.
Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć.