0

Składniki

2 Kilogramy
Brzoskwinie
1 Kilogram
cukier
1 Sztuka
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skóry.
  2. Wydrylować i pokroić w kostkę.
  3. Włożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, wsypać cukier.
  4. Gotować 15 min mieszając.
  5. Cytrynę sparzyć, obrać i skórkę pokroić w kawałki.
  6. Sok wyciśnięty z cytryny i skórkę dodać do konfitur, gotować jeszcze 15 min.
  7. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć.

Opis

Chociaż brzoskwinie nie są owocem który dobrze sie aklimatyzuje w Polsce, można je jednak uprawiać. owoce zwykle są małe, twarde i kwaskowe, ze względu na brak odpowiedniej ilości słońca i zbyt niską temperaturę.Świetnie nadają się na konfiturę. PRZEPIS na 4 SłOIKI

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!